3
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

KASALICA ZA HOTSPORT: Zvezdo, čuvaj se veštačke trave i neugodnog Fonseke!

Objavljeno: 08.07.17 u 14:12

Bivši napadač Crvene zvezde Filip Kasalica analizirao je Irtiš iz Pavlodara za HotSport uz napomenu da crveno-beli moraju da se pripaze prekida i neugodnog Portugalca Fonseke.

Na dalek put se sprema Crvena zvezda, a od Beograda do Pavlodara, gde igra Irtiš udaljenost vazdušnom linijom je 4.134 kilometra. I ne samo to, treba promeniti nekoliko vremenskih zona, a Irtiš je zakazao meč za 16 časova po srpskom vremenu, dok je u blizini granice sa Kinom tada 20 časova. Mnoge pojedinisti za HotSport otkriva bivši napadač crveno- belih Filip Kasalica, koji je godinu dana igrao u Kazahstanu.

– Navikavanje na vremensku razliku je manji problem od paklene vrućine, koje su za taj kraj zemlje specifične. I u to sam se lično uverio igrajući za Ordabasi, a nekako pored vlage čudan je osećaj. Umor stiže u drugom poluvremenu – kaže za HotSport Kasalica.

Druga prepreka na koju se igrači moraju naviknuti je teren?

– U pitanju je moderan stadion sa dve tribine koje su solidno popunjene, ali pored činjenice da je najmodernija veštačka trava nije lako uhvatiti ritam. Mora bar na startu da se igra bez velikog rizika.

Veliki broj stranaca je okosnica tima?

– Nedavno su doveli Maslaća iz Vojvodine, a od ranije je tu levi bek Živković koji je stigao iz Čukaričkog. Trener Bugarin Dimitrov voli igru sa mnogo duela i da imaju prostora za kontra napade preko bivšeg igrača Partizana Fofane.

Ipak, najbitnija karika je na sredini terena?

– Portugalac Fonseka je mozak tima. Ako se on ‘ulovi’ završeno je pola posla, ali svaki njegov potez može da donese problem u završnici, mada Đa ĐeĐe nije toliko opasan kao pre nekoliko godina.

Astana i Kairat su daleko kvalitetniji?

– Irtiš nije u njihovom rangu, ali biće potrebno dosta znanja da se eliminišu uz činjenicu da su u takmičarskom ritmu na pola šampionata. Tu su treći.

Na kraju je potrebno postići gol u gostima?

– Treba ići na pobedu i ostvariti rezultat za revanš, koji njih tera da napadaju. Tada su u problemu, a kada stanu u blok onda su veoma opasni na velikom prostoru. Koncentracija i borba su neophodni 180 minuta – zaključio je Kasalica.

0
0

3 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter