0
Auto Moto

FORMULA JEDAN: Botasu pol pozicija u Austiji

Objavljeno: 08.07.17 u 15:55

Vozač Mercedesa Valteri Botas bio je danas najbrži u kvalifikacijama za trku Formule 1 za Veliku nagradu Austrije.


Botas je ostvario rezultat od 1:04,251 minuta.

– Dobar je osećaj. Uživao sam u vožnji. Vozilo je bilo sve bolje. Ovo je pristojan krug, nije savršen, ali je bilo dovoljno – rekao je Botas, preneli su britanski mediji.

Drugi je bio Sebastijan Fetel iz Ferarija sa 1:04,293, dok je treći rezultat ostvario Luis Hamilton sa 1:04,424. Trostruki svetski šampion će trku ipak početi sa osme pozicije, pošto je juče kažnjen sa pet mesta zbog nedozvoljene promene menjača.

Četvrto mesto zauzeo je vozač Ferarija Kimi Raikonen, a iza njega bili su vozači Red Bula Danijel Rikardo i Maks Verstapen. Oni će se svi pomeriti za jedno mesto zbog Hamiltonove kazne.

Britanski mediji preneli su da su pojedini novinari na stazi tražili od Hamiltona i Fetela da se rukuju, ali da su oni to odbili.

Izmedju Fetela i Hamiltona bilo je nesuglasica, koje su, kako su juče rekli, rešili. Fetel je tokom trke u Bakuu, 25. juna, namerno udario Hamiltona u vreme kada se bezbednosno vozilo nalazilo na stazi, što je zabranjeno. Nemac je tokom trke kažnjen sa 10 sekundi, ali je ipak trku završio ispred Hamiltona, na četvrtom mestu.

Četvorostruki svetski prvak je posle trke optužio Hamiltona da je namerno kočio i testirao kočnice na njemu. Medjutim, prema podacima iz Hamiltonovog bolida, utvrdjeno je da se Hamilton nije ponašao neuobičajeno.

Fetel nije dodatno kažnjen, pa u predstojeću trku ulazi kao prvoplasirani, sa 14 bodova prednosti u odnosu na Hamiltona. Fetel je juče rekao da žali zbog toga to je uradio i izvinio se Hamiltonu.

Trostrukog svetskog šampiona Hamiltona su posle današnjih kvalifikacija pitali da li može da pobedi u Špilbergu, a on je odgovorio da je Botas tokom celog vikenda bio brz i da trenutno ne razmišlja o pobedi.

Upitan da li može Botas da mu pomogne, on je rekao: „Nema logike da Botas usporava, već samo da vozi najbolje što zna, da pobedi“.

– Čestitam Valteriju i Sebastijanu. Obojica su bili veoma brzi. Uradio sam najbolje što sam mogao. Sutra ću dati sve od sebe. Želim da osvojimo prva dva mesta, to ću pokušati – naveo je Hamilton.

Trka za Veliku nagradu Austrije vozi se u nedelju od 14 časova.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter