0
Domaći fudbal

FOTO: HOTSPORT

U GOSTIMA KOD SLOVENSKE BRAĆE: Moderan stadion u Ružomberoku i toplo gostoprimstvo koje je pokvario Norbert Hrnčar! (FOTO) (VIDEO)

Objavljeno: 07.07.17 u 17:50

Iako je ulog bio opstanak u Evropi, stadion ‘Pod Čebratom’ koji prima svega 5000 gledalaca, bio je krcat navijačima Ružomberoka, ali je srpski jezik svuda bio dobrodošao. I ne samo to.

Ružomberok, Slovačka. Gradić koji ima tek nešto više od 25.000 stanovnika. Posle samo dva dana boravka, moglo se osetiti da ima dušu. Čak iako prvog dana u celom gradu nije radila nijedna prodavnica, restoran, kafić, trafika. Apsolutno ništa. Razlog – praznik Ćirila i Metodija, zbog čega na ulicama gotovo da se nije mogao videti nijedan stanovnik.

Već na dan utakmice, situacija je bila potpuno drugačija. Kompletan grad je živnuo, kafići se napunili, a i turistička ponuda je postala značajno bogatija. Čak su i navijači Vojvodine spas od jakog sunca potražili na obližnjem jezeru, koji se nalazi baš na početnom mestu ski-centra, odakle liftovi u zimskoj sezoni voze zaljubljenike u sneg na vrh planine.

(Izvor: youtube / HOT SPORT)

Međutim, glavni događaj i utakmica donela je pravi užitak. Sam stadion ‘Pod Čebratom’ nalazi se u samom centru grada, samo sa zapadnom i južnom tribinom, a okolo okružena planinama, baš kao i celo mesto. To mu daje posebnu draž, nešto poput dobro poznatog stadiona Brage u Portugaliji.

Sam objekat je vrlo moderan, od ulaza, aparata za kontrolu navijača kakav je potpisnik ovih redova video još samo na San Siru u Milanu, pa do prostora za VIP ličnosti i novinare.

Ono što je posebno bilo interesantno, to je posluženje hrane i pića unutar samog zdanja. I to potpuno besplatno za svaku osobu na stadionu. Neograničeno. Za pivo je bilo potrebno izdvojiti nešto sitnog novca, ali se bez problema moglo konzumirati na tribinama. Reklo bi se – to je Evropa. U Srbiji je neka druga priča…

Još jedna zanimljiva stvar su reflektori na ovom stadionu, koji se nalaze montirani na krovovima obe tribine.

FOTO: HOTSPORT

Ono što svaki moderan stadion u Evropi poseduje, naravno da ima i dom ‘divljih ruža’. Grejanje ispod glavnog terena čini da teren u svakom trenutku izgleda kao pravi ‘zeleni tepih’ i omogućuje dobru napadačku igru, što je Ružomberoku bilo itekako potrebno u ovom revanšu.

I navijači su ispunili očekivanja, te su dodatno doprineli sjajnoj atmosferi. Iako je samo mali deo organizovano navijao i uz pomoć bubnjeva se trudio da nadjača 50-ak pristalica Vojvodine, nakon postignutih golova sve je zagrmelo. Odjekivalo je ‘Ruža, Ruža’, što je i nadimak slovačkog velikana.

Celokupni utisak malo je ‘pokvario’ autogol Nikole Kovačevića, kojim je Vojvodina eliminisana već na startu ovosezonske evro-odiseje, ali će ostati prijatan osećaj gostoprimljivosti od strane, kako i oni kažu, bratskih Slovaka.

A onda šok! Na konferenciji za medije, pošto su srpski i slovački novinari više od 15 minuta čekali da Nenad Vanić održi konferenciju za medije, u sali bez traga iz glasa od domaćina, Vanić je izneo svoje viđenje utakmice i zatim odgovarao na pitanja srpskih novinara.

Njegovo izlaganje nije trajalo duže od pet minuta, da bi posle dobrih 15 minuta u salu ušao trener domaćih i počeo da besni na novinare vređajući trenera Vanića i Srbe!

FOTO: HOTSPORT

– To je taj gospodin i šmeker Nenad Vanić. To ste svi vi Srbi. Uzimate pravdu u svoje ruke! – urlao je Norbert Hrnčar, naočigled šokirane delegacije iz Srbije.

Bahato ponašanje slovačkog trenera, u kom je direktno vređao srpski narod je za svaku osudu i nikako ne ide u prilog dvodnevnom vrlo prijatnom boravku u lepom Ružomberoku.

Gde je nestalo to gostoprimstvo i otkud tolika nervoza posle volšebno izvojevane pobede i prolaska u narednu rundu kvalifikacija za Ligu Evrope?

Pomešanih osećanja vratili smo se u Srbiju sa zaključkom da, kao i uvek u životu, postoje izuzeci koji potvrđuju pravilo…

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter