1
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

‘OPSAJD’: Kako je Vojvodina postala ‘srpski Palermo’ i zašto Hrnčar ‘mrzi Srbe’

Objavljeno: 07.07.17 u 16:48

Fudbaleri Vojvodine okončali su učešće u kvalifikacijama za Ligu Evrope već u prvom kolu. Novosađani su posle pobede od 2:1 u prvom meču, poraženi od Ružomberoka sa 0:2 u revanšu u Slovačkoj.

Novosadska ‘stara dama’ je imala dobar rezultat posle 90 minuta na Karađorđu, ali na stadionu Ružomberoka nisu pokazali bukvalno ništa. Navijači Vojvodine su posle prvog poluvremena na Karađorđu euforično pevali ‘Ćiribu, ćiriba, igra Voša kao Barsa’, a posle susreta u Slovačkoj su mogli samo da zapevaju igračima  ‘Ćiribu, ćiriba, igrate kao da ste pali s Marsa’. Fudbaleri Vojvodine su u Slovačkoj bili  bezopasni i bezidejni, primali su naivne golove posle prekida i loših intervencija i jednostavno nisu zaslužili prolaz dalje.

Još jednom se pokazalo da srpskim klubovima ne odgovara ta ‘čehoslovačka škola fudbala’.  Ružomberok, Trenčin, Artmedija Petržalka, Slovan Bratislava, Slavija Prag, Slovan Liberec su samo neki od klubova koji su u prošlosti eliminsali naše predstavnike iz Evrope.

Otežavajuća okolnost za ekipu Vojvodine bila je i smena trenera Radoslava Bataka, koji je otišao posle prvog meča zbog nesporazuma s članovima uprave kluba. Na njegovo mesto je doveden Nenad Vanić, koji je prošle sezone odveo Metalac iz Superlige u Prvu ligu Srbije. Prema nekim informacijama, posle meča u Slovačkoj, i novi trener Vanić je podneo ostavku zbog napada huligana na Nikolu Trujića i vređanja igrača.

S obzirom na to koliko često menja trenere, Vojvodina je sa pravom nazvana ‘srpski Palermo’. U najskorijoj budućnosti treba očekivati i da Svetislav Stevanović Limeni dobije šansu da sedne na klupu Novosađana.

I na kraju da se osvrnemo na nesportsko ponašanje trenera Ružomberoka koji je posle meča vređao Srbe i trenera Vanića…– Gospodin i šmeker Nenad Vanić, uzimate pravdu u svoje ruke… To ste vi Srbi – vikao je Hrnčar na prisutne, nakon čega je održao konferenciju za medije na slovačkom, bez prevodioca, a potom otišao.

Gospodina Norberta Hrnčara i dalje izgleda boli činjenica što ga je devojka svojevremeno prevarila sa jednim Srbinom iz okoline Ratkova.

Pripremio: Branko Puzović

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter