0
Odbojka

FOTO: STARSPORT

ODBOJKA: Srbija bez medalje u Svetskoj ligi

Objavljeno: 07.07.17 u 09:04

Muška odbojkaška reprezentacija Srbije neće odbraniti titulu na završnom turniru Svetske lige, pošto je noćas u Kuritibi izgubila od Francuske sa 2:3 u setovima (21:25, 20:25, 25:17, 25:18, 11:15), u utakmici poslednjeg, trećeg kola Grupe K.Odbojkašima Srbije je za plasman u polufinale završnog turnira bila potrebna pobeda od 3:0 ili 3:1, ali su posle poraza od Francuske takmičenje završili na petom mestu.

Francuska je na početku povela sa 4:2, ali je ekipa Nikole Grbića uspela da preokrene na 9:5. „Trikolori“ su posle toga popravili igru i ponovo poveli, posle čega su se ekipe smenjivale u vodjstvu. Francuska je ipak uspela da se „odlepi“ na nedostižnih četiri poena (21:17) i povela u meču.

Drugi set Francuska je osvojila bez većih problema, posle vodjstva od 13:6 i 18:9, i posle tog dela igre obezbedila je plasman u polufinale.

Posle toga, Grbić je promenio sastav, pa je njegova ekipa dobila naredna dva seta i izjednačila na 2:2 i meč je rešen u taj-brejku u kome su Francuzi prvo poveli sa 9:5 i do kraja sačuvali prednost za pobedu.

Srbija je pretrpela oba poraza na završnom turniru, od SAD i Francuske.

U polufinalu će igrati Brazil i SAD, odnosno Francuska i Kanada.

Najveći žal je što nisam video ekipu na nivou na kome smo navikli i na kome želim, ne toliko po brojevima, koliko emotivno. Mi smo ekipa koja, ako ne igra sa 100 odsto mogućnosti, postaje osrednja, kada nemamo energiju na terenu, pozitivnu emociju da se bodrimo, da izbacimo to iz sebe. Svako se zatvori u svoj ugao, niko ne priča ni sa kim, ćutimo i čekamo da vidimo šta će da se desi, rekao je selektor Srbije Nikola Grbić, preneo je Odbojkaški savez Srbije.

Ne kažem da je bilo toliko loše protiv SAD, ali videlo se da kada nam ne idu stvari kako smo navikli i kako želimo, imamo mnogo problema da to prihvatimo i to se mnogo prenelo na našu igru i zbog toga mi je najžalije, dodao je selektor.

On je promenio sastav posle gubitka prva dva seta, kada je bilo jasno da Srbija neće igrati u polufinalu.

Okrenuli smo tok utakmice i odigrali fantastično, ali treba uzeti u obzir da smo ispali, a oni se kvalifikovali, pa su se podsvesno opustili. Zaslužili smo dva seta igrajući odlično. Ekipa mora da uči iz ovakvih iskustava i ja kao trener, to je proces. Svesni smo dobrih i loših strana, to se svakodnevno radi. Ono na čemu moramo da poradimo jeste da ako ne dajemo sve od sebe, ako nemamo emociju, mi postajemo osrednja ekipa i ulazimo u problem da sa ekipama koje nisu na našem nivou, da igramo egal ili da izgubimo, naveo je Grbić.

Reprezentativac Srbije Nemanja Petrić rekao je da je ekipa razočarana što nije uspela da se plasira u polufinale, ali je naveo da nije odigrala kvalitetno.

Nismo uspeli da zadržimo koncentraciju u bitnim momentima, a na ovom nivou protiv takvih ekipa se utakmice lome na poen, dva. To nas je koštalo plasmana u polufinale i borbe za medalju. Imali smo šanse, ali nismo ih iskoristili, ostaje nam da izvučemo pouke i da radimo. Dva meseca smo se spremali za ovo, teško je prihvatiti poraz, ali idemo dalje, rekao je Petrić.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter