0
Atletika

BRANKOVIĆ U POSETI: Novi Pazar spreman za prvenstvo Balkana

Objavljeno: 07.07.17 u 15:30

Direktor Atletskog saveza Srbije (ASS) Slobodan Branković izjavio je danas u Novom Pazaru da veruje da će Prvenstvo Balkana u ovom gradu biti organizovano na vrhunskom nivou.

On je na konferenciji za novinare istakao da je bio poduhvat prihvatiti organizaciju takvog takmičenja u ovom gradu, pogotovo jer atletski stadion još uvek nije bio završen.

“Stadion je sada završen, jedan je od najlepših, na sjajnoj lokaciji i na idealnoj nadmorskoj visini. Verujem da će ovaj objekat biti centar okupljanja atletičara regiona i da će se isplatiti Novom Pazaru i ovom regionu”, kazao je Branković.

Prvenstvo Balkana za seniore i seniorke održaće se 15. i 16. jula, a na njemu se očekuje 637 učesnika iz 16 zemalja. Branković je istakao da u Novom Pazaru najverovatnije neće nastupiti “krem svetske atletike sa Balkana, ali da će publika ipak biti u prilici da vidi mnoge osvajače medalja na evropskim i svetskim takmičenjima”.

“Balkansko prvenstvo je u nezgodnom terminu jer se atletičari koji su ostvarili normu za Svetsko prvenstvo u Londonu nalaze na pripremama, a oni koji nisu pokušavaju da je ostvare na raznim mitinzima. Ipak, sigurno će biti veoma kvalitenih takmičara”, rekao je Branković.

On je dodao da će, pored kvalitetnih takmičara, u Novi Pazar stići i brojni zvaničnici na čelu sa predsednikom Balkanske atletske federacije Dobromirom Karamarinovim i još uvek vladajućim evropskim rekorderom u skoku u dalj Robertom Emijanom iz Jermenije.

Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac ocenio je da je organizacija Prvenstva Balkana plod dobre saradnje lokalne samouprave sa ASS i Ministarstvom sporta, ali i nagrada za rezultate koji su novopazarski atletičari postizali na najvećim međunarodnim takmičenjima.

“Ovo je idealna prilika za promociju Novog Pazara, ali i popularizaciju atletike i sporta. Idućeg vikenda bićemo centar atletike u ovom delu Evrope. Mi ćemo pokušati da to iskoristimo na najbolji način i da se predstavimo u najlepšem svetlu”, poručio je Biševac.

On je istakao da su svi smeštajni kapaciteti u novopazarskim hotelima popunjeni i da će deo učesnika zbog toga biti smešten u hotelima na Kopaoniku odakle će im biti obezbeđen prevoz za treninge i takmičenja.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter