0
Odbojka

GRAND PRI: Terzić zadovoljan posle pobede nad Turskom

Objavljeno: 07.07.17 u 20:13

Selektor srpskih odbojkašica Zoran Terzić rekao je da je zadovoljan današnjom ubedljivom pobedom nad Turskom i ocenio da će u sledećem kolu protiv Brazila biti mnogo teže.

– Veoma lako smo pobedili Tursku u Turskoj, što obično nije slučaj. Kontrolisali smo igru i rezultat, nije bilo velikih padova i dugih serija poena sa druge strane, tako da zaista možemo da budemo zadovoljni. Ima još mnogo toga što može da se popravi, ali je za ovaj period bilo dosta dobro – rekao je Terzić posle utakmice u Ankari.

Reprezentacija Srbije je ubedljivo sa 3:0 u setovima pobedila Tursku na početku prvog vikenda Grupe A Gran prija.

Naredni protivnik biće Brazil.

– Protiv Brazila će sigurno biti mnogo, mnogo teža utakmica. Brazil je u nekoliko prijateljskih utakmica i pobedjivao vrlo lako, tako da će biti mnogo teže pobediti. Biće nekih izmena u sastavu jer smo rešili da sve igračice dobiju šansu. Nadam se da ćemo igrati bar kao protiv Turske, ako ne i bolje – kazao je Terzić.

Najefikasnija u srpskoj selekciji sa 18 poena bila je Brankica Mihajlović, koja je rekla da protiv Turske nikada nije lako.

– Posle početka prvog seta smo se opustile i krenula je naša prava igra. Turnir smo počele na najbolji mogući način. Brazil je definitivno najjača ekipa u grupi uz nas, tim koji ima mnogo iskustva i jedna od onih sa najviše medalja. Biće veoma teško i moraćemo da damo maksimum – rekla je Brankica Mihajlović.

Njena saigračica Milena Rašić istakla je da protiv Turske nije bilo lako kao što rezultat pokazuje.

– Na početku utakmice smo bile malo nervozne, trebalo nam je nekoliko poena da se malo opustimo i da sve dodje na svoje. Servis nam je išao dosta dobro i to nam je pomoglo da izgleda da nam je bilo lako, ali uopšte nije bilo tako – navela je Rašićeva.

Bjanka Buša je kazala da je odlično što je Srbija pobedila u tri seta jer je važan svaki bod.

– Prva utakmica je uvek važna, a dobro je što je bilo 3:0 jer je svaki bod važan. Nismo počele kako treba, ali smo se posle opustile i preuzele igru u svoje ruke. Čeka nas Brazil, dobra ekipa, ali smo spremne i očekujem dobar meč – kazala je Buša.

Utakmica izmedju odbojkašica Srbije i Brazila igraće se u subotu od 15.30, takodje u Ankari.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter