2
Evrokupovi

FOTO: STARSPORT

KVALIFIKACIJE ZA LE: Vojvodina prokockala prednost i doživela eliminaciju (VIDEO)

Objavljeno: 06.07.17 u 20:59

Odigran je revanš meč kvalifikacija za plasman u Ligu Evrope u kojem je srpski predstavnik poražen.
Posle pobede u Novom Sadu od 2:1, Vojvodina je danas u Slovačkoj izgubila od Ružomberoka, bilo je 2:0.

Utakmica je počela u nešto mirnijem tempu. Dok se publika još uvek smeštala na svoje pozicije, i u popunila ih u punom kapacitetu stadiona koji iznosi skoro 5000 sedežih mesta, sevnula je prva prilika za Novosađane. Igrao se sedmi minut kada je Dušan Jovančić napravio par dobrih poteza, fintom izbacio iz igre svog čuvara i sa oko 20 metara plasirao loptu ka mreži rivala, ali je uspeo da je ukroti golman Macik.

Ružomberok je sredinom prvog poluvremena počeo da pravi ozbiljan pritisak na gol Vojvodine, a najbolju priliku imao je u 27. minutu. Posle kornera sa leve strane, čuvara mreže gostiju Rockova je preletela lopta i pala tačno na glavu štopera Jana Masla, koji ju je ipak poslao pored gola, umesto u mrežu. Iza toga ostali su samo uzdasi domaće publike.

U 36. minutu policija i redari su morali da intervenišu na tribini gde se nalaze najvatreniji navijači domaćih. Došlo je do koškanja među pristalicama Ružomberoka, pažnja svih gledalaca bila he usmerena ka tom delu stadiona, a kako smo saznali, jedan problematičan navijač je vrlo brzo odstranjen sa stadiona. Sigurno je samo da navijači Vojvodinem kojih je na stadionu bilo 50-ak, nisu imali nikakve veze sa ovim malim incidentom.

Najbolju šansu Vojvodina je imala 54. minutu. Nemanja Subotić je idealno uposlio Filipa Malbašića, koji je pobegao odbrani rivala i krenuo sam ka golu. U odsudnom momentu je dao nešto jači for i morao je uklizavanjem da pokuša da prebaci golmana Macika. U tome jr i uspeo, ali ne i da pogodi mrežu. Ogromna prilika otišla je u nepovrat.

Potom je usledila i situacija koja je u mnogome rešila pitanje pobednika. Kao i posle većine prekida, i ovoga puta su Slovaci zapretili sa leve strane. Nezgodna lopta posle centaršuta je skakala po kaznenom prostoru, do nje nije stigao nijedan igrač Ružomberoka, ali je nespretnom reakcijom defanzivaca Vojvodine ona ipak završila iza Rackova. Strelac autogola bio je Nikola Kovačević.

Domaćin je nakon te situacije smanjio tempo, prestao da igra izrazito napadački jer je imao rezultat koji vodi u narednu fazu, ali utisak je da je primljen gol dosta uzdrmao Novosađane. Do kraja se igrači trenera Vanića nisu uspeli konsolidovati, golman Rackov je iz neposredne blizine odlično odbranio gol, ali je ponovo bio nemoćan u 87. minutu kada je Takač sjajno proigrao Masla, a ovaj prosledio loptu u mrežu. I tada bi jedan gol produžio ‘boravak’ Vojvodine u Evropi, barem tokom produžetaka, ali crveno-beli nisu uspeli da ozbiljnije zaprete.

Ukupnim rezultatom 3:2 je Ružomberok obezbedio plasman u drugo kolo kvalifikacija za Ligu Evrope gde će snage odmeriti sa norveškim Branom.

Iz Slovačke: Stefan Smuđa


(Izvor: YouTube/AM Video7S)

Još jedan srpski tim koji je danas doživeo eliminaciju jeste Mladost iz Lučana. Ekipa Mladosti nije uspela da nadoknadi tri gola zaostataka, nije mogla čak ni da postigne pogotak u evropskim kvalifikacijama, a dvaput je golman Lučanaca vadio loptu iz mreže. Prvo u 23. minutu kada je Denis bio strelac, a potom i u 74, tada je Hajijev bio precizan. Dodatno je srpskom klubu posao otežao crveni karton Pejovića u trećem minutu nadoknade prvog poluvremena.


(Izvor: YouTube/AM Video7S)

 [stextbox id=“hotsport_text_box“]

VOJVODINA – RUŽOMBEROK
revanš 1. kola kvalifikacija za Ligu Evrope
Stadion ‘Pod Čebratom’
Sudija: Denis Higler (Holandija);
Pomoćnici: Bas van Dongen, Žost van Zuilen (svi iz Holandije).

Strelci: Kovačević 67 AG, Maslo 87.

RUŽOMBEROK: Macik, J. Maslo, Kvose, Hal-Andrezli, Kočan, Kupec, P. Maslo, Menik, Danijel, Sapara, Lačni.
Klupa: Hajduk, Kružliak, Takač, Kunca, Gerec, Kudlička, Čurma.
Trener: Norbert Hrnčar.

VOJVODINA: Rockov, Kovačević, Lakićević, Planić, Mesarović, Subotić, Malbašić, Vukasović, Bureković, Jovančić, Trujić.
Klupa: Kordić, Lazarević, Alves, Zličić, Živković, Mirosavljev, Spremo.
Trener: Nenad Vanić.

[/stextbox]

0
0

2 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter