1
Domaći fudbal

‘OPSAJD’: Kucamo na vrata Zvezdinih transfera koji se nisu ostvarili (drugi deo)

Objavljeno: 05.07.17 u 13:20
Posle Levandovskog, Palasija, Milevskog, Alvareza i Moure, predstavljamo i ostale vedete koje su bile na pragu Crvene zvezde. 

Za vreme predsednikovanja Dragana Stojkovića Piksija, mediji su najavljivali najveći broj ‘bombi’. Navijači Zvezde su očekivali detonacije na Marakani i dolazak fudbalera kao što su Šabani Nonda, Alvaro Rekoba, Lukas Martin Kastroman, Arijel Ortega, Muhamed Kalon, ali svi ti transferi su propali. Tih dana je na stadionu Zvezde eksplodirala samo ‘kalorijska bomba’ u vidu 112 kilograma žive vage brazilskog golgetera Ailtona.
 
Što se tiče srpskih fudbalera, zvezda gotovo svakog prelaznog roka bio je Milan Stepanov. Milan Lane Jovanović i Miloš Krasić su jedno vreme figurirali kao potencijalne transfer bombe, a sa Zvezdom su često povezivani i Ivan Ergić, Danijel Ljuboja, Zdravko Kuzmanović… Saga oko dolaska Ivice Dragutinovića u Zvezdu je trajala duže nego neke španske serije, a popularni Drago ipak nije postigao dogovor sa tadašnjim rukovodstvom ‘crveno-belih’.
 
Zanimljiva je činjenica da je veliki broj italijanskih fudbalera dovođen u vezu sa Zvezdom, a da nijedan nije obukao dres najtrofejnijeg srpskog kluba. Prvi pik Valtera Zenge bio je bivši fudbaler Juventusa Mark Julijano, Slaviša Stojanović je želeo Kristijana Terlicija, Marku Andreoliju supruga nije dozvolila da dođe u Beograd, a pregovoralo se i sa Simoneom Inzagijem i Damjanom Tomazijem.
 
Posle dolaska Roberta Prosinečkog na klupu ‘crveno-belih’ , Zvezdaši su očekivali saradnju sa Barselonom i dolazak u klub nekih fudbalera koji su ponikli u La Masiji. Popularni Robi je išao u Barselonu gde je razgovarao sa tadašjim trenerom Katalonaca Gvardiolom, želeo je da dovede Sorijana, Telja i Deulofeua na pozajmicu, ali do saradnje između dva kluba ipak nije došlo… Toro, Filjo, Vanderlej i Kufre su takođe bile ‘bombe’ koje nisu eksplodirale za vreme Robijevog mandata. Ako je saga oko dolaska Dragutinovića u Zvezdu trajala kao španska serija, čekanje Kornela Salate i Marija Božića iz Slovana je bilo duže od ‘Male neveste’.
 

Pripremio: Branko Puzović

0
0

1 Komentara

  1. Мала невеста је ипак мала невеста, одлични сте стварно, све похвале

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter