in ,

SIM: Počinje završna faza

FOTO: SIM

Sportske igre mladih ove godine su osvojile Srbiju.

Ostvareno je mnogo rekorda, a Igre ulaze u završnu fazu. U poslednje dve nedelje Kragujevac je bio domaćin turnira u šest sportova, a odigrani su odlično posećeni turniri u malom fudbalu (Beograd), odbojci na pesku (Srebrno jezero, Sremska Mitrovica, Zaječar, Novi Pazar) i tenisu (Zaječar i Novi Pazar).

Ostalo je da se odigraju još turniri u četvrtak u Kuršumliji (odbojka na pesku) i u petak u Beogradu (stoni tenis). A onda je za sredinu jula planirano veliko Državno finale u svim sportovima u Beogradu, gde učestvuju svi pobednici iz svih gradova u kojima su Igre održane ove godine.

U Kragujevcu je karavan sporta, radosti i prijateljstva pokazao da su Igre omiljene među mališanima. Na otvorenim terenima Sportskog centra “Park” vladala je sjajna atmosfera, a veliki broj dečaka i devojčica ispratio je ovacijama svoju drugaricu Srnu Lazarević, koja je unela plamen i sa zvaničnicima Igara upalila baklju kojim je i zvanično dala znak za početak Sportskih igara mladih u centru Šumadije.

– Kragujevčani vole sport. Sport je opet pobedio. I ovakvi turniri su sjajna stvar i primer kako treba da bude često leti. I da deci leto bude ispunjeno sportom a ne nekim drugim sadržajima – istakao je Dragan Đorđević, koordinator SIM Srbije za Kragujevac.

Posebno su bili zanimljivi turniru i odbojci na pesku. Ovaj veoma atraktivan sport okupio je veliki broj učesnika kod dečaka i devojčica. Na Srebrnom jezeru učesnike je obišao predsednik opštine Veliko Gradište, Dragan Milić.

– Veoma nam je drago što su Sportske igre mladih stavili i Srebro jezero na svoju mapu takmičenja. Odbojka i fudbal su sportovi koje mladi iz opštine Veliko Gradište najviše vole. Presrećan sam kada vidim da dečaci i devojčice igraju sport koji vole a pritom im je sve besplatno. Prošle godine smo imali osvajače medalja u Splitu. Nadam se da će tako biti i ovog leta – istakao je predsednik opštine Veliko Gradište, Dragan Milić.

Autor: Redakcija

Diskusija

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Učitavanje

0

ODLIČNE VESTI ZA ZVEZDU: Veliki transfer od danas zavisi samo od volje! (VIDEO)

KRAJ ŠPANSKE EPIZODE: Jaka Blažič napustio Baskoniju