0
Evrokupovi

FOTO:STARSPORT

‘OPSAJD’: Pavlović poput imenjaka primio gol iz susedne države, ima nešto i u ‘nauci o imenima’

Objavljeno: 02.07.17 u 20:57

Ove nedelje su počele kvalifikacije za evrokupove, a povratak slavnog Glazgov Rendžersa na evropsku scenu, neverovatan preokret izraelskog Beitara protiv Vašaša i gol kakav se retko viđa na evropskim stadionima su obeležili mečeve prvog kola.

Sarajevo je gostovalo moldavskoj Zariji, a gol koji je primio golman Sarajlija Bojan Pavlović dugo će se prepričavati. Po ugledu na imenjaka Jorgačevića koji je svojevremeno u dresu Srbije primio gol u Sloveniji iz susedne Austrije, Bojan Pavlović je gol u Moldaviji primio iz obližnje Rumunije. Opet se dokazalo da ima nešto i u ‘nauci o imenima’…

Ako se nekada bude snimao drugi deo filma ‘Kad porastem biću kengur’, Burgija će verovatno izgovoriti rečenicu: “E, znate li vi šta je fudbal? Fudbal je kad Vašaš protiv Beitara vodi 3:1 do 88. minuta, a ovi im za tri minuta stave tri komada. Eto to vam je fudbal!’‘ Mađari su imali činilo se nedostižnu prednost od 3-1 nekoliko minuta pre kraja utakmice, a onda su na scenu stupili bivši fudbaler Crvene zvezde Idan Vered i iskusni Josi Benajun

Glazgov Rendžers se posle pet godina pauze vratio na evropsku scenu, a protivnik je bio Progres Niderkorn iz Luksemburga, klub za koji verovatno ni oni najzagriženiji kladioničari poput Burgije nisu čuli. Škotski velikan je slavio sa samo 1-0, a jedini gol je postigao iskusni Keni Miler na asistenciju Nika Kranjčara. Bez obzira što protivnik nije bio atraktivan, tribine Ajbroksa su bile prepune, a 48.681 navijača je došlo da pozdravi povratak ‘policajaca’u Evropu. 

Pripremio: Branko Puzović

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter