0
Fudbal

FOTO:STARSPORT

IZ DALEKOG HONG-KONGA: Komazec rešeta mreže!

Objavljeno: 01.07.17 u 12:45

Srpski fudbaler Nikola Komazec ima iza sebe uspešnu sezonu u ekipi Južne Kine.

Njegov tim je zauzeo četvrto mesto u Premijer ligi Hong Konga, dok je 29-godišnji centarfor bio u dobroj golgeterskoj formi tokom cele kampanje. Ipak, Komazec smatra da su ove godine nedostajali trofeji, pošto je u pitanju klub koji u svojim riznicama ima čak 77 pehara.

-Južna Kina je najveći klub u Hong Kongu i veoma poznat širom sveta. Završili smo na četvrtom mestu u veoma konkurentnoj ligi, sa jakim timovima koji dosta ulažu u dovođenje kvalitetnih stranaca. Zadovoljan sam svojim učinkom. Tri puta sam bio proglašen za igrača meseca u Premijer ligi, zauzeo sam drugo mesto na listi strelaca i mnogi mediji su me proglasili za MVP-ja lige. Postigao sam ukupno 17 golova i imao sam sreću da budu i efektni i vrlo bitni. Izdvojio bih možda gol u poslednjim trenucima protiv malezijskog giganta, Džohora u četvrtfinalu AFC Kupa, drugog takmičenja u Aziji po veličini – ističe Komazec.
 
29-godišnjem napadaču je život u Hong Kongu bio lakši jer je pored sebe imao nekoliko sunarodnika.
 
-U ekipi su bili dugogodišnji kapiten Bojan Mališić, kao i bivši fudbaler Crvene zvezde Marko Perović i sa njima je sve bilo mnogo lakše, pošto su u pitanju i  sjajni momci i igrači. Moram da kažem i da nam je u toku sezone došlo i veliko trenersko ime, Dejan Antonić, zajedno sa pomoćnikom Darkom Vrgecom. Sjajni stručnjaci i sjajni ljudi koji su nam mnogo pomogli – rekao je Komazec.
 
Ipak, situacija u klubu se promenila na kraju sezone, pa je Komazec već u pregovorima oko promene sredine.
 
-Predsednik kluba je posle tri godine rada otišao, jer se nije slagao sa ljudima iz sportskog društva, koji su preuzeli klub. Oni su odlučili da budžet smanje na minimum i da sledeće sezone igraju sa mladim timom u drugoj ligi. To je bio pravi šok za sve nas, kako igrače, tako i navijače. Ostao mi je ugovor koji sam pre par meseci produžio na još godinu dana i najverovatnije ću da napustim klub pošto nemam ambicija da igram u nižem rangu. Interesovanje već postoji i videćemo šta će biti u budućnosti – zaključio je Komazec.
 
Komazec je karijeru započeo u Hajduku iz Kule, posle čega je prešao u rumunski Petrolul. Sa najviše uspeha nastupao je za Maribor, sa kojim je igrao i u Ligi Evrope, kao i za Sarajevo gde postigao 14 golova na 19 utakmica. Srpski fudbaler je u karijeri pre Južne Kine igrao još i za tajlandske Suphanburi i Pataja Junajted, Busan iz Koreje, kao i za norveški Haugesund i Dinamo Batumi.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter