3
Košarka

FOTO: STARSPORT

NOVI STRANAC U PARTIZANU: Osećam se ludo, Partizan je ostvarenje sna (FOTO)

Objavljeno: 30.06.17 u 20:42

Prvo pojačanje crno-belih za narednu sezonu bi uskoro trebalo da se nađe u Beogradu.
Kako je HotSport već pisao, Tom Vilson će pojačati Partizan.

Crno-beli će tako nastaviti tradiciju dovođenja talentovanih mladih stranaca, kao što je slučaj bio sa Lovernjom koji je kasnije otišao u NBA ligu u kojoj još uvek nastupa. Iako su trenutno teški dani za klub iz Humske, svakako da je Vilson procenio da će mu na košarkaško sazrevanje dobro doći dani u zemlji kao što je Srbija.

– Sve je bilo potpuno ludo… Na koledžu nisam ni znao da je Evropa avenija kojim bi mogao da koračam. Nisam ni razmišljao o tome, pošto nisam imao evropski pasoš. pa kad je menadžer počeo da govori o Evropi, a onda se pojavio sa Partizanovom ponudom, zaista sam se ludo osećao. To je prilično visok nivou u Evropi. Ostvarenje sna! Pratio sam i pre Evroligu, veliki sam ljubitelj evropske košarke. Ekstremno sam srećan što sam ovde, kazao je Vilson za australijski ‘Foks Sports’.

Ono što je takođe uticalo na odluku da se preseli u Beograd a da pritom ne zaigra u NCAA ligi jeste da bi prvu sezonu u koledž košarci morao da propusti, te je rešio da sreću okuša u Evrokupu. Zanimljivo je da je Vilson agent istog menadžera kao i Džona Bolden, te je veoma izvesno da ćemo gledati jedan ozbiljan australijski derbi u okviru ‘večitog’.

– Igram ofanzivno, plejmejker sam. Umem sa loptom i volim da mislim da imam dobar pregled igre. Iznad svega, ponosim se svojom košarkaškom inteligencijom, poznavanjem igre, ali i željom da nastavim da učim. Znam da atletski ne odskačem, ali mislim da dosta dobro šutiram za tri poena. Uostalom, to je ono što treba i NBA ligi. Pogledajte samo Golden Stejt. Skoro svi znaju da šutnu. Svima su potrebni takvi igrači: tehnički obučeni, sa visokom inteligencijom i dobrim šutom, dodao je 19-godišnji Australijanac.

FOTO: YOUTUBE PRINTSCREEN
0
0

3 Komentara

  1. Ostvarenje sna,naravno,kako za njega tako i za stotine miliona recimo mojih prijatelja grobara sto lopte nisu pipnuli zadnjih 20 godina!!!hahahaha uzdravlje

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter