0
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

HOTSPORT ANALIZA – CRVENA ZVEZDA: Prvi mačići se u vodu bacaju, nije loše, ali mora mnogo bolje (VIDEO) (FOTO)

Objavljeno: 30.06.17 u 17:10

Crvena zvezda je pobedila Florijanu 3:0 u prvom meču prvog kola kvalfikacija za Ligu Evrope, a u igri čete Vladana Milojevića bilo je i dobrih, ali i loših stvari, međutim prvi mačići se u vodu bacaju.

Niko sinoć na stadionu ‘Rajko Mitić’ nije očekivao ‘ples iz snova’ crveno-belih, ali veću i ubedljiviju pobedu sigurno jeste. Pa čak i da je rezultat bio isti sa mlao lepšom igrom ocena bi bila prelazna, ovako je osrednja, dovodi do zebnje, ali i daje optimizam.

Bilo je sinoć dobrih stvari u igri Crvene zvezde. Poslednja linija tima je delovala sasvim dobro, mada su Maltežani pogodili stitvu, ruku na srce šut iz daleka. Abraham Frimpong i Vujadin Savić nisu grešili i ako se uzme u obzir koliko su se dugo uigravali to je dobro izgledalo. Dušan Anđelković je ponovo bio među najboljima u timu, dok se kod Filipa Stojkovića video nedostatak utakmica, defanzivno dobar, ali ofanzivno bez očekivanog učinka.

FOTO: STARSPORT

Dobra stvar za Crvenu zvezdu su golovi Ričmonda Boaćija, napadača od kog se očekuje da ove sezone obara rekorde. Zato će mu dva gola protiv Maltežana biti dobra sa aspekta morala i stianja samopouzdanja pred važnije mečeve koji dolaze.

Pored rezultata koji je odličan, najbolji utisak ostavio je preiskusni Nenad Milijaš. Vezista je u igru ušao u drugom poluvrmenu i igra čete Vladana Milojevića je najzad dobila smisao. Ubrzao je Nenad igru na sredini terena, razigravao je oba boka, širio je desetkovanu odbranu Florijane. Posle njegovih centaršuteva iz kornera pala su dva gola i nema sumnje da je kapiten bio najzaslužniji za pobedu Crvene zvezde.

Sad prelazimo na loše strane viđene sinoć na stadionu ‘Rajko Mitić’. Na prvom mestu očajna igra u prvom poluvrmenu. Bila je Crvena zvezda prespora i bezopasna. Za 45 minuta igre nije viđena nijedna šansa od onih stopostotnih, a rival je bio ‘amaterski tim’. Najveći krivac za to bila je sredina terena koju su držali Damjan Le Talek i Mičel Donald. Što bi naš kolumnista u ‘Opsajdu’ napisao, vezni red je bio spor kao put Srbije u evrointegracije. Bez ideje, šutevi sa 25 metara daleko preko gola i centaršutevi koji su završavali na glavi rivala.

Takođe, nedostajala je igra jedan na jedan, najviše po krilima gde su igrali Nemanja Milić i Slavoljub Srnić. Tu je Crvena zvezda morala da pravi prednost i izbacije protivničke igrače. Srnić je na kraju postigao gol, ali nije mnogo pokazao, dok je nad Milićem napravljen penal, što je pomoglo Zvezdi da u ‘smiraj’ prvog poluvremena dođe do vođstva.

FOTO: STARSPORT

Na ovu lošu stranu u igri Crvene zvezde se nadovezuje i izostanak dece crveno-belih iz tima. Tu se pre svega misli na mladog Luku Adžića. Krilni napadač je šansu dobio pred kraj utakmice i čini se bio daleko opasniji i prodorniji od Rikardinja, Srnića i Milića. Protiv protivnika tipa Florijane, Zvezdina deca bi morala na teren, bar pola sata.

Kada se sve sabere rezultat je odličan pred revanš na Malti za sedam dana, a do tada Vladanu Milojeviću ostaje da dodatno uigra i fizički spremi tim, jer Delije su jasno poručile ‘sva tri gola hoću ja, neću jedan, neću dva’…

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter