0
Fudbal

KUP KONFEDERACIJA: Čile u finalu! (VIDEO)

Objavljeno: 28.06.17 u 23:16

Čile je prvi finalista Kupa konfederacija koji se održava u Rusiji, i to nakon što je, posle boljeg izvođenja penala, savladao Portugal.

Utakmica nije obilovala uzbuđenjima, mada početak nije tako nagoveštavao. 

Imali su Portugalci inicijativu, ali je Eduardo Vargas prvi propustio izglednu priliku, kada nije uspeo da iskoristi situaciju „jedan na jedan“ sa Rui Patrisijom.

Revanširao se Andre Silva nedugo potom, pošto je odličnu priliku Klaudio Bravo pretvorio u žal Portugalaca.

Imali su Čileanci još jednu šansu, ali Aranguiz nije doveo Južnoamerikance do prednosti. 

Drugi deo meča doneo je nove šanse Čilea, prvo preko Vidala, koji nije dobro zahvatio loptu glavom, potom i pokušaj Vargasa, čije makazice je Bravo lepo zaustavio.

Mogao je Ronaldo da donese Portugalu prolaz dalje, ali je šutirao u 85. minutu preko gola.

Usledili su produžeci, promašio je Andre Silva, potom i Sančez na drugoj strani, a najbolju šansu propustili su Čileanci dva minuta pre kraja, kada su Vidal i Rodrigez pogodili okvir gola.

Ipak, za razliku od strelaca, Bravo je bio na visini zadatka, odbranio je tri penala i tako doneo svom timu šansu koju su iskoristili sa tri pogođena, pa će u finalu Kupa konfederacija igrati Čile, dok će drugi biti poznat sutra, kada se sastaju Nemačka i Meksiko.


All Goals & highlights – Portugal 0-0 (PK 0:3… by sportvideostv

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter