0
Fudbal

FIFA: Koliko je zapravo delotvorna video tehnologija?

Objavljeno: 27.06.17 u 17:35

Šef sudija Svetske fudbalske federacije (FIFA) Masimo Busaka rekao je da video pregled nije uvek dobro izgledao na testiranjima na Kupu konfederacija.

Busaka je istakao da je na dvonedeljnom probnom turniru video tehnologija pomogla sudijama da izbegnu velike greške na 12 utakmica do sada, ali je i priznao da treba poboljšati mnoge aspekte, uključujući bržu i jasniju komunikaciju nakon sporih pregleda koje zbunjuju igrače, trenere i navijače.

– Uvereni smo da će se smanjiti greške ako pravilno koristimo tehnologiju. Greške neće biti u potpunosti eliminisane, ali ovde smo da bismo ih smanjili, izjavio je Busaka.

Novi sistem je odobren za korišćenje na sledećem takmičenju u Rusiji, ali je Busaka istakao da FIFA mora da ubedi više članova federacija da ‘pomognu’ tako što će koristiti video tehnologiju na nacionalnim takmičenjima.

Istrživanje koje je sprovela FIFA navodi da video pregled pomaže sudijama da promene odluke koje utiču na igru, kao i da su se do sada ‘presude’ ispostavile kao tačne nakon pregledanog snimka u još 29 većih spornih situacija.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter