1
Ostali sportovi

FOTO: STARSPORT

HOTSPORT ANALIZA: Stavite nam katance na bazene, isušite nam Adu i jezera, pa nam se javite kada naučite nešto da vas opet deljemo!

Objavljeno: 26.06.17 u 10:00

Ne pamti se da je ikada jedan tim bio ovako dominantan u nekom sportu kao što je to reprezentacija Srbije u vaterpolu koja je dvostruki šampion Evrope, prvak sveta, osvajač Olimpijskih igara i petostruki šampion Svetske lige.

Dali smo im četiri razlike fore, a onda smo ih zgazili. Nismo se puno radovali, jer što bi rekao košarkaški stručnjak Miroslav Muta Nikolić ‘sve je to normalno’. Nije, ali pravićemo se da jeste. Nabila je četa Dejana Savića sa komadantom Filipom Filipovićem komplekse svim protivnicima, jer mogu do finala, ali dalje ne.

Nepobedivost delfina traje, u finalu nekog takmičenja nismo igrali od Svetskog prvenstva u Barseloni, a od tada je prošlo tri godine, deset meseci i 23 dana. Posle toga pokorili smo sve. Pet puta uzastopno osvojili smo Svetsku ligu, dva puta pokorili Evropu, jednom svet, može se reći i dva puta, jer smo i Olimpijski šampioni. Generacija za ponos, a mnogi su mislili da će doći pad odlaskom dva lava kakva su Živko Gocić i Slobodan Nikić, ali su se prevarili.

Mogla je Amerika juče u predgrađu Moskve da nas šokira, ‘tukli’ su se peterci, ali je ‘hobotnica’ Gojko Pijetlović zaustavio ‘naše gore list’ i četu Dejana Udovičića poslao u borbu za treće mesto. Danas smo Italijanima dali četiri gola fore, a onda ih potopili, za petu uzastopnu krunu, za ‘prelazak igrice’.

Šta da urade FINA, LEN i naši rivali da nas zaustave posle tri godine, deset meseci i 23 dana? Da nam zatvore bazene, isuše jezera, da nam zabrane da u vodu uđemo. Bar neko vreme, dok ovi drugi ne nauče ‘da plivaju’, a onda opet da ih pobeđujemo, malo teže, da bude interesantnije. Može, ali ajde posle Svetskog prvenstva koje je za manje od mesec dana u Budimpešti. Ako opet pokorimo bazen ‘Marget Siget’, da se povučemo, da se malo i drugi raduju.

Naravno, šalimo se. Našim momcima želimo da se njihova dominacija nastavi godinama. Ali da bi se to dogodilo i ova država bi morala da promeni odnos prema ovom za nas najtrofejnijem sportu. Klubovi nam se gase, sa njima će i reprezentacija, zato Gospodo, molimo vas ne dozvolite da mi sami sebi zaključamo bazene, jer od ove današnje slike iz okiline Moskve sa pobedničkog postolja lepše nema…

Bravo, DELFINI, bravo, JUNACI, hvala vam, PONOSNI SMO NA VAS…

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter