0
Ostali sportovi

‘DELFINI’ SLETELI: Ponovo teži za još jedan pehar

Objavljeno: 26.06.17 u 16:56

Vaterpolo reprezentacija Srbije doputovala je danas u Beograd iz Moskve gde je peti put uzastopno osvojila Svetsku ligu.
– Pred odlazak na završnicu Svetske lige rekli smo naše ciljeve i planove, koji su sada ispunjeni. Igrači su dali svoj maksimum. Čestitam im na tome. Vidno su bili umorni, što se videlo u poslednja dva meča, ali uspeli su da dođu do još jednog zlata, rekao je selektor Srbije Dejan Savić novinarima na aerodromu ‘Nikola Tesla’.

Srbija je juče u finalu Svetske lige u Moskvi pobedila Italiju sa 10:9.

Pred izabranicima Dejana Savića sada Svetsko prvenstvo.

– Za tri sedmice nas čeka Svetsko prvenstvo… Niko ne razmišlja o tome kako je igračima posle ovoga, što je bilo izuzetno naporno. Prvi deo priprema smo obavili kako smo planirali. Sledi manje osveženje, pa put u Madjarsku gde ćemo trenirati s njima. Znamo zacrtane ciljeve i jednostavno nastavljamo gde smo stali, rekao je Savić.

Upitan da li su mladji igrači osetili pritisak, Savić je rekao da njega to ne zanima.

– Mene baš briga da li su imali pritisak. Oni jednostavno moraju da se dokazuju, jer vrhunski igrači treba da deluju dobro u stanju stresa, a ne u normalnim uslovima, dodao je selektor vaterpolista.

Kapiten Srbije Filip Filipović rekao je da je ekipa umorna posle Završnog turnira Svetske lige, ali da se sada okreće Svetskom prvenstvu.

– Potreban nam je odmor i to je svima jasno. Iako smo osvojili ovo takmičenje 11. put, uvek će nam biti zanimljivo jer volimo da se dokazujemo kroz Svetsku ligu, kazao je Filipović.

On je dodao da bi voleo da se ekipa češće okuplja tokom sezone.

Vaterpolista Andrija Prlainović rekao je da je Svetska liga poslužila kao provera pred Svetsko prvenstvo.

– Ovaj turnir nam je poslužio kao provera pred SP. Ritam utakmica je bio malo i neljudski, i teško je bilo u poslednjim danima pružiti visok nivo igre, ali uspeli smo da dodjemo do jednog zlata. Pokazali smo mentalnu snagu, jedinstvo i prelomili te utakmice u našu korist i pored toga što smo bili u zaostatku, rekao je Prlainović.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter