0
Evrokup

Photoshooting with 3x3 Basketball Team "Novi Sad" in Belgrade, Serbia on December 3, 2014.

EVRO KUP: Basketaši i basketašice obezbedili učešće

Objavljeno: 25.06.17 u 17:55

Izuzetno lepe vesti za srpski basket- ženska i muška reprezentacija naše zemlje u basketu tri na tri plasirale su se na FIBA tri na tri Evro Kup koji će se od 7. do 9. jula održati u Amsterdamu.

Naše reprezentacije su francuskom Poitieju na kvalifikacionom turniru obezbedili učešće za Evropsko prvenstvo.

Damama je to malo teže pošlo za rukom zbog činjenice da su u četvrfinalu i utakmici za direktan plasman na Evro Kup za protivnice imale reprezentaciju Rusije koja je svetski šampion. Ruskinje su bile bolje i slavile rezultatom 15:7. Ipak, u meču protiv bronzanih devojaka sa Svetskog prvenstva- reprezentacije Ukrajine i slavile pomedom rezultatom 13:10 i na taj način su se plasirale na Evro Kup.

Muška reprezentacija je i na ovom turniru bila favorit. U četvrtfinalu su momvi savladali Italiju 21:11 prilično lako, čime su se direktno plasirali na Evro Kup. Ali su u polufinalu odigrali izuzetno interesantnu utakmicu i na kraju slavili protiv Mađarske rezultatom 21:18. U finalu kvalifikacionog turnira čekali su ih Francuzi koje su savladali identičnim rezultatom kao i u polufinalu Svetskog prvenstva završenog 21. juna – 22:11.

Muška basketaška reprezentacija je u finalu Svetskog prvenstva savladala reprezentaciju Holandije, države gde će se održati Evro Kup.

U nedelju je povratak seniorki i seniora za Beograd u večernjim časovima, a od sledeće nedelje sledi nastavak priprema za Evro Kup.

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE
Unesite pojam i stisnite enter