0
Evrokupovi

‘VARVARI’ STIŽU U BEOGRAD: Budućnost ne organizuje svoje navijače, već im samo ‘pomaže’?

Objavljeno: 24.06.17 u 14:26

Šampion Crne Gore će imati podršku svojih pristalica u Beogradu, ali se unapred ograđuju i ističu da ih neće oni organizovano voditi na gostovanje Partizanu.

Dobro je poznato, još iz vremena Jugoslavije, kao i Srbije i Crne Gore, da su Partizan i Budućnost uvek imali odličnu saradnju, to je posle žreba naglasio i kapiten crno-belih Saša Ilić, pa se očekuje da i ovog puta sve protekne u najboljem redu.

Međutim, sa navijačima se nikada ne zna, posebno onim najvatrenijim, a kako je klub iz Humske već bivao eliminisan iz Evrope zbog divljaštva na gostovanju u Mostaru (mada Grobari nisu bili jedini krivci), dueli sa timovima iz regiona uvek su visokog rizika.

Najpre će pod prismotrom biti prvi meč u Beogradu 11. jula, a prema najavama iz Podgorice, očekuje se dolazak oko 500 pristalica Budućnosti, popularnih ‘ Varvara’. Klub ih neće voditi na gostovanje, ali će im samo – pomoći.

– Klub ne vodi organizovano navijače, već se sami organizuju i idu. Kao klub ćemo pokušati da im pomognemo koliko možemo. Imamo podatak da će se oko 500 navijača uputiti iz Podgorice ka Beogradu – rekao je Velibor Bošković, izvršni direktor Budućnosti za ‘Dnevne novine’.

Još više gostujućih navijača očekuje se kada Partizan stigne u glavni grad Crne Gore.

– Razgovarali smo sa predstavnicima Partizana na žrebu, konstantno komuniciramo sa njima, jer moramo da usaglasimo sve modele organizacije. Naša obaveza je da im obezbedimo minimum pet odsto od ukupnog kapaciteta, ali ćemo pokušati da im izađemo u susret i da vidimo šta možemo da uradimo, ukoliko bude drugačijih zahteva. Naravno, isto tako očekujemo da odreaguju oni prema nama, jer stvarno korektno sarađujemo – rekao je Bošković.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter