0
Auto Moto

MOTO SVET IZBEGAO NOVU TRAGEDIJU: Italijan za malo poginuo na treningu pred trku (VIDEO)

Objavljeno: 24.06.17 u 21:54

Ljubitelji auto-moto sporta još uvek se oporavljaju od vesti o smrti Nikija Hejdena, a danas je za malo izbegnuta još jedna tragedija.

Kvalifikacije za trku u Asenu u Moto 2 kategoriji danas su prekinute na pola sata, nakon što je sa motora pao Lorenco Baldasari, italijanski vozač.

Pad sam po sebi ne bi bio toliko strašan, da na Baldasarija nije naleteo motor, dok je bio na zemlji.

Italijan je ostao nepomično da leži, a lekarska ekipa je odmah dotrčala, pružila mu pomoć, nakon čega je prevezen u bolnicu.

(Youtube/YTRomelius)

Prema prvim informacijama, Baldasari nije životno ugrožen, što potvrđuje i fotografija iz bolnice:

Njemu je ovo bila druga nesreća u poslednjih godinu dana, pošto je u avgustu 2016, nakon pada sa motora, još jednom za dlaku izbekao teže posledice, kada mu je „mašina“ prešla preko kolena.

Inače, pad Italijana je ljubitelje moto-sporta podsetio na pogibiju Marka Simončelija, koji je na stazi Sepang u Maleziji 23. oktobra 2011. godine izgubio život, kada je, prilkom pada sa motora, takođe zadobio udarac u glavu prilikom kontakta sa Kolinom Edvardsom i Valentinom Rosijem.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter