0
Ostali sportovi

DEO ISTORIJE: Izložba Tur de Fransa u čast Evropske unije

Objavljeno: 24.06.17 u 13:50

Čuvena međunarodna bicklistička trka Tur de Frans ove godine proslavlja 60 godina od Rimskog ugovora, jednog od osnivačkih akata današnje Evropske unije, kroz izložbu fotografija na ulazu francuskog Ministarstva inostranih poslova u Parizu.

– Bicliklistička trka Tur de Frans je uvek bila povezana sa Evropom – izjavio je šef francuske diplomatije Žan-Iv Le Drijan na otvaranju izložbe.

– Prva etapa u inostranstvu je bila 1913. godine u Ženevi, a početak trke iz inostranstva 1954. godine u Amsterdamu – rekao je direktor Tur de Fransa Kristijan Pridom i dodao da je izložba „visoko simbolična“.

Sledeće izdanje čuvene trke počinje 1. jula u Diseldorfu, i u prvoj nedelje će biciklisti prolaziti kroz četiri zemlje potpisnice Rimskog ugovora Nemačku, Belgiju, Francusku i Luksemburg.

– Tur de Frans je deo istorije Evrope. Važno je da imamo vektore mira u Evropi, što je i ova biciklistička trka – rekao je Le Drian.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter