0
Evrobasket 2022

FOTO: STARSPORT

STRAHOVITO POJAČANJE ZA EP: Slovenci naturalizovali Amerikanca iz Reala, sa Dončićem čini paklen tandem (FOTO)

Objavljeno: 23.06.17 u 23:38

Sa ovim novajlijom u nacionalnom timu, Slovenija napada medalju na Eurobasketu u septembru ove godine.

Ogromno, zaista ogromno pojačanje je dobila Slovenija. Mogu neki da se slaži sa naturalizacijom Amerikanaca ili ne, tek Entoni Rendolf će igrati za ovu zemlju na Evropskom prvenstvu u septembru.

Sa Lukom Dončićem, saigračem iz Real Madrida, čini se da će to biti paklen tandem, sposoban da svakoj selekciji pomrsi račune i dogura baš daleko.

Entoni Rendolf je Amerikanac, koji igra na pozicijama tri i četiri, mada ga je Pablo Laso u ‘kraljevskom klubu’ koristio i na mestu centra.

U Evroligi je beležio u proseku 10 poena i pet skokova po utakmici. I sam nije krio oduševljenje što će poneti dres Slovenije.

– Drago mi je što sam dobio šansu da igram za Sloveniju. Biće to veliki izazov u mojoj karijeri. Daću sve od sebe da opravdam poverenje KS Slovenije i selektora Igora Kokoškova – izjavio je Rendolf.

FOTO: STARSPORT

Rendolf je igrač sa NBA pedigreom, pošto je u karijeri nosio dres Denver Nagetsa, Minesota Timbervulvsa, Njujork Niksa i Golden Stejt Voriorsa, koji su ga izabrali kao 14. pika na draftu 2008. godine.

Slovenija će na EP igrati u grupi A koja se igra u Helsinkiju, a protivnici će joj biti domaćin Finska, Grčka, Francuska, Poljska i Island.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter