0
ATP

STATISTIKA: Možda zvuči optimistično, ali Novak osvajanjem Vimbldona može do prvog mesta

Objavljeno: 23.06.17 u 19:12

Osnovni podaci o igračima i turnirima doveli su do zaključka da mnogo stvari mora da se poklopi Novaku Đokoviću da bi se vratio na tron, ali naravno da to nije nemoguće.

Osim što mora drastično da podigne nivo svoje forme, Đoković na Vimbldonu mora da se uzda u loše rezultate svojih najvećih rivala, odnosno da Vavrinka, Nadal i Mari ispadnu u ranoj fazi turnira, a da Nole osvoji pehar.

Vavrinka mora da računa na Nadalovo rano ispadanje. Stan je prošle godine ispao u drugom kolu pa može učvrstiti svoju poziciju. On je trenutno treći igrač sveta sa 6.175 bodova. Đoković ima 5.805 bodova, a ove godine brani treće kolo u kome je prošle godine izgubio od Sema Kverija.

Nadal je u najpovoljnijoj poziciji i najbliži prvom mestu posle Vimbldona jer prošle godine nije ni igrao. Britanac je za sada sa 9.390 poena siguran na ATP listi jer ima 2.105 više od Španca, ali gubitak bodova može biti koban po njegov renking.

Prošle godine je promena na ATP listi došla posle Završnog mastersa u prestonici Ujedinjenog Kraljevstva, a ostaje da se vidi da li će do smene na vrhu liste doći u Londonu.

Đoković je pred Vimbldon, po prvi put od 2010. godine, odlučio da igra pripremni turnir u Istbornu na kome će pokušati da se sprem pred Vimbldon.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter