0
Fudbal

2017.06.23 Bydgoszcz Pilka nozna Mistrzostwa Europy U21 Euro U21 Serbia - Hiszpania (Serbia - Spain) N/z Mijat Gacinovic Jose Gaya Foto Norbert Barczyk / PressFocus 2017.06.23 Bydgoszcz Football UEFA Under21 Championship Poland 2017 Serbia - Hiszpania (Serbia - Spain) Mijat Gacinovic Jose Gaya Credit: Norbert Barczyk / PressFocus / NEWSPIX.PL --- Newspix.pl

EP ZA MLADE: Poraz Srbije za kraj, Španci su prejaki i bez Asensija (FOTO) (VIDEO)

Objavljeno: 23.06.17 u 22:40

Mlada fudbalska reprezentacija porazom od Španije rezultatom 1:0 (1:0) završili su učešće na Evropskom prvenstvu za mlade u Poljskoj.

Mladi fudbaleri Srbije neuspešno su okončali turneju u Bidgošću u koju su ulagali velike nade pre početka prvenstva. Poraz od Portugalije usmerio je turnira za naše ‘orliće’, a manjak sreće protiv Makedonije je odneo svaku nadu da mogu do polufinala i borbe za osvajanje turnira. Očekivalo se mnogo više, opšti je utisak.

Fleke su mogle da se izvade pozitivnim ishodom protiv Španije, ali je Srbija i večeras pokazala staru boljku, a to je neefikasnost, odnosno, propušteno je puno prilika, a to se protiv tima kakav je ‘crvena furija’ jednostavno ne prašta.

Prvu i najveću za Srbiju propustio je štoper Miloš Veljković, koji je promašio gotovo nemoguće. Tačnije, uspeo je da prebaci loptu preko prečke, iako je pred sobom imao gotovo praznu mrežu.

(Izvor: youtube / AM Video7S)

Fenomenalnu priliku u 16. minutu imao je i Uroš Đurđević, ali je vrlo slabo šutirao iz izgledne pozicije.

(Izvor: youtube / AM Video7S)

Imali su i Španci samo dva minuta kasnije kolosalnu šansu.

(Izvor: youtube / AM Video7S)

Kazna je stigla u 37. minutu, kada je Denis Suarez posle lepe akcije i povratne lopte savladao u tom momentu nemoćnog Filipa Manojlovića.

(Izvor: youtube / Amazing Arsenal!)

Našem timu ništa nije išlo od noge, a u to sivilo se uklopio i kapiten Uroš Đurđević koji je za 20 minuta zaradio dva žuta kartona i možda već u tom 41. minutu Srbiju gurnuo ka porazu.

Lakat u glavu štopera Borusije Dortmund i Španije i sudiji nije preostalo ništa drugo nego da ga pošalje na prevremeno tuširanje.


 

Srbija je u nastavku pokušala da se suprotstavi iovako superiornom favoritu i ubedljivo najboljem timu u grupi B, ali od svega toga videli smo samo par manjih šansi, od kojih je najbolja bila Mijata Gaćinovića, ali je u odsudnom momentu slabo šutirao.

Do kraja smo, umesto prilgledali nekoliko odbranjenih zicera Filipa Manojlovića, koji je ispao junak Srbije. Izabranici Nenada Lalatovića nisu iskoristili svoje šanse, i mogu biti srećni što su izgubili ‘samo’ sa 1:0.

Srbija je turnir završila sa jednim bodom, a Španija kao jedina selekcija sa maksimalnim učinkom ide u polufinale i nastavlja pohod ka tituli, koju su osvajali 2011. i 2013. godine.

 [stextbox id=“hotsport_text_box“]

Srbija – Španija 0:1 (0:1)
(Denis Suarez 38)

Bigdošć
Gledalaca: 12.000
Sudija: Gediminas Mažeika (Litvanija)
Crveni karton: Uroš Đurđević (Srbija) u 41. minutu

Srbija: Manojlović – Filipović, Jovanović, Veljković, Antonov – Lukić (od 87. Plavšić), Maksimović, Gaćinović – Živković, Radonjić (od 71. Ristić), Đurđević. Selektor: Nenad Lalatović

Španija: Pau – Odriozola, Gonzales, Merino, Hoze Gaja – Suarez, Ernandez, Soler – Ojarzabal, Majoral, Vilijams. Selektor: Albert Selades.

[/stextbox]

 [stextbox id=“hotsport_text_box“]

GRUPA B

Treće kolo:
Srbija – Španija 0:1
Makedonija – Portugal 2:4

[/stextbox]

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter