3
Domaći fudbal

‘OPSAJD’: Posle Crvene zvezde, predstavljamo vedete koje su bile na pragu Partizana, ali…

Objavljeno: 22.06.17 u 13:20

Nova kolumna HotSporta ‘Opsajd’ bavi se vedetama koje su bile na pragu Partizana, ali je nepto iskrslo, naravno u šaljivom tonu, bez želje da se iko naljuti, već da vas nasmeje…

Tokom jednog prelaznog roka sa Partizanom obično bude povezano preko 50 fudbalera. Neki od njih predstavljau pustu želju aktuelnog rukovodstva, trenera i navijača, neke fudbalere nude menadžeri, neki su plod mašte novinara, sa nekima ne dođe do dogovora a neki zaista potpišu ugovor sa klubom iz Humske. Ovo su neka od najzvučnijih imena koja su povezivana sa Partizanom, a koja nikada nisu zaigrala za crno-bele.

ADRIJAN MUTU

Da nije krenuo krivudavim putevima kokainskih noći, Mutu bi verovatno pomrsio slavu Georgi Hadžija i postao najbolji rumunski fudbaler ikada…Fudbalski Čarli Šin, golgeter koji je preko sto puta tresao mreže u Kalču i čovek čija je karijera bila ispunjena efektnim golovima, atraktivnim potezima, skandalima, lakim ženama i teškim drogama, bio je na pragu prelaska u Partizan leta 2010. godine… Grobari, ali i srpske starlete i vlasnici beogradskih splavova danima su sa nestrpljenjem čekali epilog pregovora između uprave ‘’parnog valjka’’i rumunskog Džorža Besta, ali na njihovu žalost do dogovora  nije došlo… Partizan je umesto Mutua angažovao kamerunskog Šćepovića, Pjera Boju. Da je Mutu obukao crno-beli dres, nema sumnje da bi Partizan dobio pravu gol mašinu, Grobari novog idola, beogradski splavovi stalnog gosta, a antidoping kontrola redovnu mušteriju.

DARE KOBRA I DEJO GENIJE

Malo je falilo Žarku Zečeviću i tadašnjem rukovodstvu Partizana da te 1986 godine angažuju Darka Pančeva  iz Vardara i Dejana Savićevića iz podgoričke Budućnosti. Sve je skoro bilo dogovoreno, Genije i Kobra su jednom nogom već bili u Humskoj, ali je u poslednjem trenutku transfer propao. Zvezdin tandem Cvetković-Džajić je pokvario planove ‘’parnog valjka ‘’, preoteo Pančeva i Savićevića, odveo ih na Marakanu i tako promenio tok fudbalske istorije.

JENS JEREMIS
 
„Jeremisa sam pljunuo u lice, jer liči na nacistu iz parizanskih filmova, samo mu fali SS šlem’’, bio je odgovor Siniše Mihajlovića kada su ga novinari pitali zašto je došlo do incidenta sa nemačkim reprezentativcem na Svetskom prvenstvu u Francuskoj 1998 godine… Ovaj bivši fudbaler minhenskog Bajerna je bio na pragu prelaska u Partizan 2003 godine, u trenutku kada je na klupi parnog valjka sedeo njegov blizak prijatelj i bivši saigrač, Lotar Mateus, koji je sklapao tim za Ligu šampiona… Do dogovora međutim nije došlo, a da li su problem bili finansijski zahtevi Nemca ili predrasude koje je Jeremis gajio prema Srbima zbog Mihinog gesta i izjave, ostaje pitanje… Mateus je kasnije želeo da dovede još jednog bivšeg saigrača iz Bajerna, Mihaela Tarnata, ali je i taj transfer propao.  

RIVLADO

Decembra 2011 godine, kao grom iz vedra neba je odjeknula vest da je čuveni Rivaldo Vítor Borba Ferreira izrazio želju da dođe u Partizan… Postoje razne teorije oko toga šta je navelo čoveka, koji je u karijeri zaradio milione, da se u 39 godini nudi jednom srpskom klubu. Priča se da je Rivaldo sve pare stečene od fudbala prokockao igrajući trke kerova u jednoj kladionici u Sao Paulu i da se uzgred zadužio kod ‘’zelenaša’’, pa se zbog toga odlučio za beg u neku državu čije prve fudbalske lige nema ni u obimnim brazilskim kladioničarskim listama… Dve opcije su bile u igri, Angola i Srbija.

Grobari su bili oduševljeni činjenicom što postoji šansa da slavni Brazilac obuče crno beli dres, a čak su pisane i peticje da nekada najbolji fudbaler sveta dođe u Humsku. Sportski direktor Krstajić ipak nije podlegao pritisku javnosti i Brazilcu je poslao negativan odgovor, pozivajući ga pritom da se ukoliko ne pronađe klub, priključi Partizanovom timu veterana koji se takmiči u Medija ligi… Rivaldo je tako završio u Angoli gde je odigrao dobru sezonu, finansijski se stabilizovao i vratio dugove a zatim je usledio povratak u Brazil gde sada živi skromno i u krugu porodice.

Nastaviće se…

Pripremio: Branko Puzović

0
0

3 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter