2
Fudbal

FOTO: STARSPORT

MATEMATIKA KAŽE OVAKO: Srbija može da bude prva u grupi na Evropskom prvenstvu

Objavljeno: 20.06.17 u 20:45

Kako stara izreka glasi – ‘Nada poslednja umire’!
Mlada reprezentacija Srbije danas nije ostvarila željeni rezultat protiv Makedonije.

Pogotovo što su izabranici Nenada Lalatovića imali vođstvo i šansu da dođu do tri boda koja bi u velikoj meri značila za prolazak u narednu fazu Evropskog prvenstva. ‘Orlićima’ je preostao samo još jedan duel u grupi B, i to protiv Španije koja večeras igra svoju utakmicu drugog kola sa Portugalom.

Matematičke šanse za dalji plasman i dalje postoje, čak i one da Srbija bude prva u grupi iako posle dva kola ima svega jedan bod. Da bi se to ostvarilo, Španija i Portugal bi večeras trebalo da remiziraju, a u poslednjem kolu da pobede ostvare Srbija i Makedonija, i to da naši reprezentativci pobede sa četiri i više gola razlike, a Makedonci sa manje od sedam. U tom slučaju bi Srbija bila prva zbog najbolje gol razlike, a ostale reprezentacije bi takođe imale po četiri boda.

Sve to bi palo u vodu ukoliko Portugalci i Španci večeras ne bi remizirali, jer je sasvim izvesno da će najbolji i jedini drugoplasirani tim u polufinalu biti iz grupe u kojoj su Nemačka i Italija, sa ‘slabašnim’ Dancima i Česima.

0
0

2 Komentara

  1. Dok su imali 19 godina igrali su kao ludi dok se nisu prodali sad kad su uzeli kintu boli ih za dres Srbije zajedno sa Lalatovicem, jednom recju zalosno i bruka

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter