in , ,

NIJE VAŽNO KAKO POČNEŠ, VEĆ KAKO ZAVRŠIŠ: ‘Tojote’ dominirale, ali pobednik je vozio ‘ševrolet’! (FOTO, VIDEO)

Kajl Larson pobedio je u ‘Fajerkipers Kazino 400’ trci u okviru ‘Naskar Sprint Kup Serije’!

On je u svim etapama ove trke odlično vozio, čak je u 96 krugova bio prvi, ali nije uspeo da pobedi u sva tri. Štaviše, on je samo u poslednjoj etapi prvi prošao kroz cilj, ali ona je i najznačajnija.

U prve dve etape pobedu mu je oba puta ‘oteo’ Martin Truleks Junior, koji je ovim stigao do cifre od deset etapnih pobeda u ovoj sezoni i 20 novih poena u generalnom plasmanu.

Ova trka je tokom većeg dela bila mirna, ali u završnici videli smo dosta ‘koušn perioda’ što je, očigledno, prijalo dvadesetčetvorogodišnjaku. Ključni detalj je, možda, poslednji ‘koušn’, nakon kog smo videli i jedino odustajanje i to ‘dežurne kolateralne štete’, Denike Patrik. Nakon restarta trke, Larson je stekao nedostižnu prednost.

Ovo je druga pobeda u sezoni za vozača ‘Čip Genesi Rejsinga’ , a treća u karijeri. Drugi je bio takođe vozač u ‘ševroletu’, Čejs Eliot, dok je treći kroz cilj prošao prošlogodišnji pobednik ove trke, Džoi Logano. Pobednik prve dve etape, Truleks Junior, završio je trku čak na šestom mestu.

Sledeća trka je ‘Tojota/Sejv Mart 350’ u Sonomi, Kalifornija za šest dana, s početkom u 21 čas, po srednjoevropskom vremenu. ‘Sonoma Rejsvej’ je jedna od dve klasične staze u ‘Naskar Sprint Kup’ kalendaru.

Pripremio: Luka Totaj

Autor: Redakcija

Diskusija

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Učitavanje

0

PROPAST: Crvena zvezda odustala od Evrope!

PREKRETNICA: Sjajna ponuda za Štimca…