0
Fudbal

FOTO: STARSPORT/ MATEUSZ BOSIACKI / 400MM.PL / NEWSPIX.PL

NENAD LALATOVIĆ: Makedonija se nadigravala sa Španijom, ali je naša pobeda imperativ

Objavljeno: 19.06.17 u 21:17

Mlada fudbalska reprezentacija Srbije u utorak igra meč 2. kola ‘B’ grupe na Evropskom prvenstvu za mlade, a rival od 18 časova je selekcija Makedonije.

Ipak, na početku razgovora Nenad Lalatović se prvo osvrnuo na razloge poraza od Portugalije 2:0 u prvom kolu u Bigošću.

-Pokazali smo se u toj utakmici u dobrom svetlu, pogotovo što je većina mojih igrača završila sezonu praktično pre mesec dana, odnosno 21. ili 22. maja, a mi smo posle toga odigrali prvu zvaničnu utakmicu tek 17.juna. I mogu da budem zadovoljan pristupom, zalaganjem igrača, kako su se borili za dres reprezentacije Srbije – počeo je Nenad Lalatović.

Selektor ‘orlića’ se potom osvrnuo na duel sa Makedonijom gde bi nas pobeda mogla dovesti u situaciju da se borimo za plasman u polufinale.

-Radi se o dobroj reprezentaciji koja je prvu utakmicu izgubila ubedljivim rezultatom, a imala je skoro isti posed kao Španija. Makedonija je uputila veliki broj udaraca ga golu rivala, a opet primili su golove, prvi posle makazica, drugi iz velike daljine u sam gornji ugao, treći iz penala…Imali su na 0:0 stopostotnu šansu, pa na 0:1 stopostotnu šansu. Nisu imali sreće pri realizaciji, nisu slučajno na Evropskom prvenstvu.

Imaju kvalitet, dva dobra beka, na sredini dvojicu veoma dobrih igrača, visoko po krilima su takođe veoma dobri, agresivni, brzi, hitri, jednostavno znaju da budu veoma nezgodni. Opasni su iz kontranapada…Sve to je, ipak, za našu upotrebu, jer znamo da možemo i moramo da ih pobedimo. A onda da ispratimo duel između Španije i Portugala, da vidimo šta nas očekuje u poslednjem kolu u grupi – rekao je Lalatović.

Pobeda je imperativ…

-Da, naravno. Dilema ne postoji. Mi treba da uđemo u meč maksimalno ozbiljno, rekao sam i igračima: „Momci sve reprezentacije sa prostora bivše Jugoslavije kada igraju protiv Srbije, kao da igraju protiv neprijatelja“. Tako i moramo da uđemo u meč, veoma motivisani, spremni na sve, a na prvom mestu da pobedimo – zaključio je selektor Nenad Lalatović.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter