0
Evrokupovi

UPOZNAJTE RIVALA MLADOSTI: Inter Baku – mušterija Partizana!

Objavljeno: 19.06.17 u 14:05

U žrebu za prvo kolo kvalifikacija za Ligu Evrope koji se održao danas u švajcarskom Nionu Mladost iz Lučana je izvučena već u prvoj grupi.

Među mogućim rivalima Mladosti našli su se Makabi Tel Aviv (Izrael), Inter Baku (Azerbejdžan), Dačija (Moldavija) i Širak (Jermenija).

Protivnik ‘plavo- belih’ u prvom kolu je ekipa Intera iz Bakua.

Relativno mladi Fudbalski klub Inter Baku osnovan je 1997. godine, pod imenom Univerzitet Hazar. Naime, te godine Univerzitet Hazar – prvi privatni univerzitet u Azerbejdžanu, osnovao je klub sa istim imenom kao i univerzitet, i pridružio se amaterskoj ligi Azerbejdžana. U toj ligi je igrao 2 godine, da bi u sezoni kasnije FK Univerzitet Hazar počeo da igra u Azerbejdžanskoj Premijer ligi i zauzeo je 11 mesto. Naredne godine je završio na sedmom mestu, a kasnije i na trećem mestu kada je prvi put izašao na evropsku scenu, zaigravši u Intertoto kupu 2004.

Prvu evropsku utakmicu FK Inter Baku je igrao sa Bregencom iz Austrije.

U leto 2004. klub i zvanično dobija ime ‘Inter Baku Profesionalni Klub’ ali se kasnije ipak promenilo ime u ‘Inter Profesionalni klub’ i pod tim imenom klub je sezonu 2004/05. završio na sedmom mestu, a sledeće 2 godine klub završava na četvrtom mestu.

Najuspešnija sezona za njih je bila 2007/08. kada su osvojili Azerbejdžansku Premijer ligu, i samim tim stekli pravo na učešće u kvalifikacijama za Ligu šampiona 2008/09. godine.

Prepreka u drugom kolu kvalifikacija je bio FK Partizan. Prvi meč je završio nerešeno 1:1, da bi u Beogradu Partizan pobedom od 2:0 izbacio Inter Baku iz daljih kvalifikacija za Ligu šampiona.

Nadimak kluba je ‘Bankari’, a trener Zaur Svanadže.

U prvoj utakmici ‘plavo-beli’ će biti domaćini u četvrtak 29. juna, dok će u revanšu gostovati u Azerbejdžanu, a meč će se odigrati 06. jula.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter