0
Fudbal

FABRICIO RAVANELI: Musline, gde ti je Sergej Milinković-Savić?

Objavljeno: 19.06.17 u 21:42

Treći po redu Kamp italijanskog fudbala održava se u Beogradu od 19. do 23. juna na sportskom terenu FK Voždovac u Stadion šoping centru.

Italijanski fudbalski kamp je podržala Banca Intesa. Kamp uključuje tehničke, kondicione i taktičke treninge. U njegovom radu učestvuje šest italijanskih fudbalskih trenera zajedno sa Fabricijom Ravanelijem. Kamp će dečacima i devojčicama uzrasta od 7 do 14 godina pružiti jedinstvenu priliku da o fudbalu uče kroz rad sa vrhunskim italijanskim trenerima.

– Veoma nam je drago što smo zahvaljujući podršci Banke Intesa ponovo u Beogradu jer smo svake godine sve sigurniji da će ova zemlja imati važno mesto u budućnosti fudbala. Svi mladi igrači učesnici kampa imaće mogućnost da treniraju po metodama najboljeg zvaničnog italijanskog stručnog štaba. Pažljivo ćemo pratiti mlade talente koje zapazimo na kampu, i spremni smo da im pružimo priliku da svoje sposobnosti pokažu i u Italiji, rekao je nekadašnji igrač italijanske reprezentacije, Lacija i Juventusa Ravaneli.

Tokom godina, Italijanski fudbalski kamp je postao sinonim za fudbal, zabavu, uzbuđenje i uspeh, koji pod okriljem udruženja Club Italia Master okuplja bivše italijanske igrače, najzaslužnije za uspehe italijanske reprezentacije na četiri FIFA Svetska prvenstva

Ravaneli je govorio i o odnosu sa nekadašnjim saigračima Mihajlovićem, Stankovićem, Jugovićem

-Uvek smo imali izuzetan odnos na i van terena. U Kardifu (na finalu Lige šampiona) sam se pozdravio sa njima. Što se tiče kvaliteta, istakao bih Jugovića.

U razgovoru sa novinarima, Ravaneli je izrekao mnogo pohvala na račun srpskih fudbalera sa kojima je igrao, ali i o Sergeju Milinkoviću-Saviću.

-Fantastičan je fudbaler, ima sve – brzinu, dribling, pregled igre, snagu. Nedavno sam ga gledao u finalu Kupa Italije na meču Lacija i Juventusa, zaista je kompletan je igrač. Žao mi je što ne igra za Juventus. Ja, kao navijač Juventusa, naravno želim da ga vidim jednog dana u crno-belom dresu, ima kvalitet za to, rekao je Ravaneli.

Upitan je i da li bi radio u Srbiji kao trener.

– Mogu sebe da zamislim kao trenera u Srbiji, to mi je veoma privlačno. Srpski fudbaleri umaju velike sposobnosti i talenat, a ja bih mogao da im pomognem da unaprede igru na fizičkom i tehničkom planu, kao i na taktici, rekao je.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter