0
Fudbal

ĐANI IFANTIONO: Nećemo sada o promeni sistema takmičenja u Kupu konfederacija

Objavljeno: 18.06.17 u 21:30

Predsednik Medjunarodne fudbalske federacija (FIFA) Đani Infantino rekao je danas da nije vreme da se priča o budućnosti Kupa konfederacija, već da se svi koncentrišu na fudbal.

Infantino je u Rusiji, gde se od 17. juna do 2. jula održava Kup konfederacija. On je rekao da je važno da se to takmičenje pokaže kao dobra uvertira za Svetsko prvenstvo, koje će se sledeće godine održati u Rusiji.

– Danas moramo da se koncentrišemo na Kup konfederacija. Ovde smo da bismo gledali sjajan fudbal. Posle toga ćemo videti šta će se dogoditi – rekao je Infantino u Kazanju.

Infantino je u sklopu svoje kandidature naveo da će se razmotriti održavanje Kupa konfederacija, a tokom žreba za to takmičenje u novembru naveo je da su sve opcije moguće, uključujući i promene formata i termina.

Spekulacije o promeni pojačale su se pošto je Svetsko prvenstvo u Kataru 2022. godine pomereno sa juna na novembar zbog velikih vrućina u toj zalivskoj zemlji. U slučaju Katara, Kup konfederacija nije prihvatljiv evropskim fudbalskim ligama, pošto bi bio organizovan u sred domaćih šampionata. Fifa je 2015. godine predložila da priprema za Mundijal u Kataru bude samo svetsko klupsko prvenstvo, koje se svaki put održava krajem godine.

Infantino je sa novinarima razgovarao uoči početka današnje utakmice Portugala i Meksika i izjavio je saučešće povodom velikih šumskih požara u Portugalu, u kojima su poginule 62 osobe.

– Ovo je veoma tužan dan. Svi smo uz Portugal. Šaljemo svima u Portugalu veliki zagrljaj, ovo je užasno. Nemam reči – rekao je Infantino.
 
Saučešće porodicama izjavili su selektor Portugala Fernando Santoš i reprezentativci.

Portugalski igrači nose crni flor, a utakmica je počela minutom ćutanja.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter