2
Fudbal

PARTIZANOV VESNIK: Hoće li i kako FK Partizan pomoći ‘teškom bolesniku’ KK Partizan? (VIDEO)

Objavljeno: 15.06.17 u 15:47

Ovom temom se, na zahtev gledalaca Partizanove televizije, pozabavio urednik i voditelj ‘Partizanovog vesnika’ Željko Pantić.

Pantić se najpre osvrnuo na sam dolazak, ali i predsednikovanje Nikole Pekovića, koji za dve godine, po njemu, nije uradio ništa za klub koji ga je stvorio.

– Dečko koji ima 29 godina, koji je NBA igrač i prima platu 10 miliona dolara godišnje, dođe da bude predsednik, ali ne tako da ulaže svoje pare, već kamči od Vučića da mu država da pare, da bi on vodio Partizan. Šta ćeš onda tu, čoveče? Pa, može bilo ko sa ulice da bude predsednik tako što će od države da traži milione. Imali smo apsurdnu situaciju, da navijači u okviru fondacije skupe 10.000 evra za pomoć klubu, čiji predsednik je ‘težak’ 50 miliona dolara i gradi po Zlatiboru, a u Partizan daje kikiriki – počeo je Pantić.

Zatim se osvrnuo na mogućnost da FK Partizan pomogne košarkaškoj sekciji, kao i na želje navijača da Žarko Zečević preuzme klub u sportu koji je nekada igrao.

– Sada FK Partizan, koji može da uđe u Ligu šampiona i reši sve svoje probleme, treba da rešava i probleme KK Partizan? Sada Vučeliću, koji je predsednik SD Partizan i FK Partizan, da se nakači na vrat i KK Partizan? To bi bilo logično, ali je onda logično i da u KK Partizan ne postoji nikakva administracija, nego da svi idu na ulicu. Da postoje igrači, sportski sektor i možda neki sportski direktor, a sve ostalo da po vertikali bude isto kao u FK Partizan. Ja se bojim da oni to ne bi prihvatili. Žarko Zečević da to vodi, da izmisli neke pare? Jako teško – poruka je voditelja TV Partizan.

FOTO: STARSPORT

– Ako Partizan uđe u Ligu šampiona, fudbalski klub će biti u plusu i onda će možda moći nešto da se uradi da i ostatak SD Partizan radi kako treba. Ali, da FK Partizan dozvoli sebi da rešava probleme drugih, u situaciji u kojoj gleda da očuva tim i kada se ovaj brod jedva drži, to bi bila potpuna stranputica.

Kritikovao je i koncept Evrolige, u kom ni Crvena zvezda sa sasvim solidnom sezonom nije dobila previše novca.

– Crvena zvezda je odigrala jednu od boljih svojih evropskih sezona, sa velikim brojem pobeda. I šta su dobili, 700 i nešto hiljada evra. Evo ih na ivici bankrota, odvode im jednog po jednog igrača, a osvojili su sve što su mogli, dominirali su u ABA ligi, za jednu pobedu nisu ušli u Top 8 fazu. I šta? Šest meseci nisu primili platu! Jednostavno, neodrživo je. Evropska košarka je sramota, vi tu morate da nađete čoveka koji ima pet ili 10 miliona evra za bacanje.

– Fudbalski klub Real baci 20 miliona godišnje na svoju košarkašku sekciju. Ali, tamo imate samo fudbal i košarku, nema Reala u odbojci, vaterpolu, rukometu, atletici, iako imaju 100 puta više para nego Partizan. I tih 20 miliona evra Realu ne mogu da se vrate ni u sezoni kada im košarkaši budu prvaci Evrope. Evroliga je koncept u kome manje-više plaćate da biste igrali. U tom takmičenju nema plusa. Evropska košarka je kao kada igrate tenis sa zidom. To je zabavno, vi dugo možete da udarate, ali ne možete da pobedite. I samo će u jednoj tački taj kartel da dođe i da kaže – nema ni Zvezde, nema nikog iz ABA lige. Igrajte Evrokup – prognozirao je Pantić.

(Izvor: youtube / Danas Conference Center)

0
0

2 Komentara

  1. Najbolji kosarkas svih vremena je DRAZEN DALIPAGIC IMAO JE ODRAZ IZ MESTA – 98CM, GOVORILI SMO U TO VREME
    KICA I PRAJA POBEDA DO KRAJA/ JA SAM DALIPAGICU DAO NADIMAK /MUNGOS/.

    0
    0
    Odgovori
  2. možemo mi pričati šta hoćemo dok je bio zeka i bjeka čitavo sportsko društvo je funkcionisalo a tako i u zvezdi džaja i cvele.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter