2
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: STARSPORT

‘OPSAJD’: Pekmen ide u Pljevlja, Džilo u Podgoricu, Hečer u Italiju, a evo gde će Robinson i Gordon…

Objavljeno: 15.06.17 u 13:30

Nova kolumna ‘Opsajd’ danas se bavi neuspehom Partizana, naravno na duhovit način sa željom da nasmeje svoje čitaoce i da niko ne shvati pogrešno.

Košarkaši Partizana su u petak u Železniku na neslavan način okončali sezonu koja se može definisati kao najneuspešnija crno-belih u ovom milenijumu. FMP je na krilima Džone Boldena, koji je skakao kao kengur, a ujedao kao panter, rutinski savladao ekipu Aleksandra Džikića koja je bila veliki favorit u ovoj seriji.. Prvi put nakon 19 godina Partizan se neće boriti za titulu a ovo je treća uzastopna sezona u kojoj je klub ostao bez trofeja. Posle poraza od FMP-a u polufinalnoj seriji, usledili su odlasci predsednika Pekovića, trenera Džikića, poslovnog direktora Stijovića, ponajboljeg igrača Hečera

Peković je pre dve godine dočekan kao idealno rešenje i kao neko ko će “upaliti mašinu“ i vratiti je na staze stare slave…Posle dve godine bitisanja u klubu, očigledno je da nije uspeo. Mašina je i dalje u žestokom kvaru, a nema naznaka da bi neko mogao da je upali i pokrene. U prvoj Pekmenovoj sezoni, Partizan se nije plasirao u plejof ABA lige, u Kupu je doživeo poraz u finalu od Mege, u KLS-u od Zvezde… Grobari su se nadali da će sledeća sezona biti uspešnija ali je i u njoj doživljen fijasko koji je kulminirao neočekivanim porazom od “pantera“ u polufinalu KLS-a.  Pored toga što su izostali rezultati, izostalo je i Pekmenovo prisustvo u Partizanu a priča se da je vreme češće provodio po klubovima na Zlatiboru i Crnoj Gori nego u Humskoj gde se afirmiso. Peković se poslednji put novinarima obratio na novogodišnjem koktelu, a poslednji put je bio u Pioniru u februaru na meču protiv Paoka…
Vođenje Partizana je očigledno bio prevelik zalogaj za ovog Bjelopoljca, pa je odlučio da se povuče sa funkcije predsednika i posveti se novoj zanimaciji, FK Rudaru iz Pljevalja.

Što se trenera Džikića tiče, očigledno je da je ove sezone žestoko pogrešio sa selekcijom igrača… S obzirom na činjenicu da je jedan deo karijere proveo u Americi i da odlično poznaje tržište igrača “preko bare“, Grobari su očekivali da će Džilo angažovati tamnopute “zverke“ koje će praviti razliku na terenu… Umesto njih, dobili su povredama osakaćenog Robinsona i penzionera Gordona, koji su pravili razliku na Tviteru ali i u klupskoj kasi.  Za novac koji je investiran u ovu dvojicu Amerikanaca na zalasku karijere i koji spadaju u grupu najgorih pojačanja u istoriji kluba, mogli su se dovesti mladi,talentovani igrači sa koledža, poput  recimo Džone Boldena… Da ne bude sve tako crno kada je o Amerikancima reč, pobrinuo se Vilijam Hečer koji je tokom većeg dela sezone opravdao nadimak ‘Ajzea Tomas za siromašne’. Hečer će, na veliku žalost Grobara, karijeru nastaviti u Sasariju dok će Robinson i Gordon verovatno završiti u nekom gernotološkom centru u Masačusetsu.

Pored toga što je promašio sa Amerikancima, Džikiću se zamera i to što nije afirmisao nijednog mladog igrača… Vanja Marinković, koji je dobio šansu kod Vujoševića, je ove sezone stagnirao, Sloba Jovanović nije dobio priliku, baš kao ni Tanasković. Karahodžić i Pot su takodje bili udrugom planu… Džikić se opredelio za iskusne igrače poput Ratkovice, Lukovića, Veličkovića, a to niti je donelo rezultat niti Partizan sada ima neki zalog za budućnost…

Džikić iz Partizana odlazi bez osvojenog trofeja, a ono što najviše brine Grobare je činjenica što iza sebe nije ostavio ni tim, ni rezultate, ni igrače od kojih bi klub mogao prihodovati.

Partizanu dakle predstoji totalni remont, a Grobari se i dalje nadaju da će se pojaviti neko ko će upaliti pokvarenu mašinu i vratiti je pobednički kolosek… Da li će to biti vlasnik Dinamika Jojić sa Mutom Nikolićem ili neko od bivših asova crno-belih poput Gorana Grbovića ili Žarka Paspalja, videćemo u danima koji slede. Jedno je sigurno, partizanovce svakako očekuje burno leto.

Pripremio: Branko Puzović

0
0

2 Komentara

  1. Džile je govorio kako Partizan nije više prva opcija za mlade igrače,već treća ili četvrta.Ovom izjavom,kao i ne razigravanjem mladih igrača on je najviše doprineo ovom redosledu iako to nije istina.Mlad igrač,ako ima minutažu i kvalitetan rad će se uvek ,bar oni zagriženi crno beli opredeliti za Partizan.Kako se Džikić opredelio za gerijatriju iz njemu samo znanih razloga,a rezultati ništa gori ne bi bili da je forsirao mlađe.Još jedna stvar je problem sa Džikićem on nema intuiciju da prepozna talenat,koji bi u perspektivi nešto značio.Zašto je doveo Karahodžića,koga vraća Unikaha,ako on uopšte nije bio opcija i šta je on radio u Partizanu godinu dana?Doveo Ratkovicu,a ovaj gori od svakog početnika,koji ima malo talenta.Sticajem okolnosti razigra se Pot i čim su ovi njegovi“ vratili on ga zalepi za klupu.Onaj nesrećni Koprivica je tu tri godine i na lednoj utakmici nešto pokaže(mek šut sa polidistance) na sledećoj ne dobije ni sekund.Tanasković koji nije više tako mlad(skoro 20 godina) pokaže da tu ima materijala posle dve dobre partije,sledeću utakmicu ni u protokolu.Ako je Džikiću bio zadatak da ih sludi,uspeo je u tome ,posle njegovog odlaska i oni što su nešto obećavali(Marinković,Andrić) su izgubljeni u vremenu i prostoru.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter