0
The Best Of

VREMEPLOV: Rambo se nije proslavio u Realu, ali je u Brazilu bio BOG (VIDEO)

Objavljeno: 14.06.17 u 00:00

Sjajni vezista iz Majdanpeka je u dresu Real Madrida odigrao svega pet mečeva, ali je zato u zemlji fudbala dobio nadimak ‘El Gringo’, a evo i zbog čega…

Od Reala iz Nisa, kako iz milošte zovu ekipu sa Čaira, preko Crvene zvezde do slavnog Reala. Ovo je bio početni put Dejana Petkovića Ramba, ali mu nije išlo lako u Madridu. Upisao je samo pet nastupa za „kraljevski tim“ i morao je da se dokazuje na pozajmicama u Sevilji i Rasingu iz Santandera. Problemi je imao i sa trenerima, pa mu je dosadilo da čeka novu šansu u Španiji.

Rambo se razljutio i hrabro je odlučio da pored milionskog ugovora na Iberijskom poluostrvu „pobegne“ u Južnu Ameriku. Poziv iz Brazila je bio prihvaćen i do poznih godina „karioka“ je plesao. Daleko od Srbije, Rambo je postao ikona Flamenga, a i u ostalim ekipama imao je dosta uspeha i nigde nije leđima zatvarao vrata. Opredelio se Petković da krene u Brazilu i u trenerske vode, a svakako svojom harizmom i znanjem naslednici imaju šta da nauče.

Nije mu bilo lako da dođe do Reala, ali Rambo je postao slavan da su za period nastupa u Brazilu o njemu snimani filmovi, koji su obišli planetu. Srbin je uspeo da ispuni dugu karijeru zbog upornosti, a neće se dugo čekati korak napred na klupi nekog velikana.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter