0
Ostali sportovi

FOTO: STARSPORT

SLAVLJE NA ČAIRU: Srpske rukometašice ubedljivo trijumfovale nad Italijom (FOTO)

Objavljeno: 14.06.17 u 20:00

Ubedljivom pobedom ženska rukometna reprezentacija Srbije overila je plasman na Svetsko prvenstvo u Nemačkoj pošto je i u revanšu baraža savladala Italiju 34:15 (14:4).

Naše rukometašice su nakon trijumfa u Italiji (33:23) bile još ubedljivije u revanšu u Nišu. Italijanke nisu imale snage da se suprotstave našoj ekipi, koja je od samog starta nametnula svoj ritam i konstantno uvećavala prednost.

FOTO: STARSPORT

Trijumf Srpkinja u niškom Čairu nije dolazio u pitanje nijednog trenutka. Bez povređene Andree Lekić, praktično od starta utakmice koju je pratilo oko 1.500 gledalaca, izabranice selektora Ljubomira Obradovića su demonstrirale nadmoć u odnosu na gošće sa Apenina.

Obradović je pružio priliku svim igračicama, a one su se odužile, i selektoru i publici, tako što se svaka upisala u strelce.

FOTO: STARSPORT

Prvi gol u revanšu postigla je Marina Dmitrović. Jovana Stojiljković je ubrzo povisila na 2:0, a Sanja Radosavljević na 3:0 posle tri minuta igre.

I dok je rasla prednost naših rukometašica, Italijanske sedam minuta nisu postigle gol, pa je njihov selektor Peter Nađi uzeo tajm-aut. Predah je na kratko doneo rezultat u vidu prvog gola, ali su Srpkinje nastavile istim, jakim ritmom i do desetog minuta stigle do 7:2.

Golom Timee Milošević Srkinje su završile poluvreme rezultatom 14:4.

Srpkinje su i drugo poluvreme počele snažno pa je prednost za desetak minuta uvećana na 20:6.

Na kraju, Srbija je ostvarila pobedu 34:15 i overila plasman na Svetsko prvenstvo.

FOTO: STARSPORT

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter