2
Košarka

Kosarka ABA League season 2016-2017 Partizan v Mornar (Bar) Head coach Aleksandar Dzikic Beograd, 18.12.2016 foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto©

VIŠE NEMA DILEME: Partizan se zvanično oprostio od Aleksandra Džikića (FOTO)

Objavljeno: 13.06.17 u 16:40

KK Partizan i trener Aleksandar Džikić sporazumno su raskinuli saradnju.

Aleksandar Džikić je u Partizan stigao u januaru 2016. godine i za kratko vreme podigao ekipu sa dna ABA lige i doveo je umalo do plej-ofa. Izmakao je trofej, ali se očekivalo da će selekcijom igrača i uigravanjem sve izgledati mnogo bolje ove sezone. Nije.

Zato je i došlo do razlaza iskusnog stručnjaka i ‘parnog valjka’, koji se na svom zvaničnom sajtu zahvalio Džikiću na saradnji i poručio da će Partizan uvek biti njegova kuća.

– Crno-beli će u sezonu 2017/18 ući sa novim trenerom. Ovog popodneva, Aleksandar Džikić i Partizan NIS su sporazumno raskinuli saradnju koja je trajala od januara 2016. godine.

FOTO: STARSPORT

Preuzevši klub u delikatnom trenutku, Džikić je u prvoj sezoni, za kratko vreme, uspeo da trgne ekipu i dovede je do petog mesta u ABA j.t.d. ligi kao i do finala Kupa Radivoja Koraća i domaće Superlige. U tek završenoj sezoni, Džikić je vodio ekipu do druge faze FIBA Lige šampiona, polufinala ABA j.t.d. lige, polufinala Mozzart Superlige i finala nacionalnog kupa.

KK Partizan NIS se zahvaljuje treneru Džikiću na svemu što je učinio za klub i želi mu mnogo sreće u nastavku karijere. Humska 1 i dvorana „Aleksandar Nikolić“, uvek će biti Džikićeva kuća! – stoji na zvaničnom sajtu KK Partizan.

Najnovije informacije govore da će Džikić najverovatnije preuzeti klupu Budućnosti iz Podgorice.

0
0

2 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter