0
Fudbal

UJEDINJENI: Francuzi i Englezi istom pesmom izašli na teren kao prkos terorizmu

Objavljeno: 13.06.17 u 23:45

Fudbaleri Francuske i Engleske izašli su danas na teren uoči prijateljske utakmice u Parizu uz pesmu „Ne osvrći se u besu“ (Don’t Look Back in Anger) grupe Oejzis, kao počast žrtvama nedavnih terorističkih napada u Mančesteru i Londonu.

Čuvenu pop himnu iz 1995. godine izveo je orkestar i hor Francuske republikanske garde. Kako je pesma počela, engleski navijači su zapevali, a snažan aplauz odjeknuo je stadionom kako se čuvena numera završila.

U čast žrtava u Londonu i Mančesteru bio je izmenjen i raspored izvodjenja himne dve reprezentacije, prvo je izvedena „Bože, čuvaj kraljicu“, a posle nje „Marseljeza“.

Reči obe himne biće ispisane na velikom ekranu na stadionu, a veliki broj navijača Francuske je zapevalo himnu Engleske. Fudbaleri obe ekipe su se potom zajedno slikali, a pre utakmice je održan minut ćutanja.

Utakmici na stadionu „Francuska“ prisustvuju i predsednik Francuske Emanuel Makron i premijerka Velike Britanije Tereza Mej.

Francuska je takodje bila pogodjena velikim terorističkim napadima, u Parizu novembra 2015. godine i jula prošle godine u Nici.

Fudbaleri Francuske su bili dirnuti ogromnom podrškom koju su dobili od navijača Engleske kada su odigrali prijateljski meč na Vembliju 17. novembra 2015. godine, samo četiri dana nakon napada u Parizu. Navijači Engleske su te večeri pevali himnu Francuske.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter