12
Fudbal

FOTO: STARSPORT

‘OPSAJD’: Pet razloga zašto nismo pobedili Vels (FOTO)

Objavljeno: 13.06.17 u 14:31

U našoj novoj rubrici ‘Opsajd’ pokušali smo na nešto drugačiji način da se pozabavimo razlozima zbog kojih nismo dobili Vels.

1. Puna Marakana

Prema rečima selektora  Srbije, pun stadion je opteretio njegove pulene, pa je to razlog loše igre ‘’orlova’’ u meču protiv Velsa. Izjava kapitena Baneta Ivanovića: ‘’Krcata Marakana je bila prevelik vetar u ledja za nas i možda nas je malo ukočila’’ svakako spada u kategoriju ‘’verovali ili ne izjava’’. Da je bilo par hiljada navijača na stadionu, izgovor bi verovatno bio da im je mnogo nedostajala podrška nacije u jednom od najbitnijih mečeva u kvalifikacijama pa je zato i rezultat izostao…

I dok pune tribine guraju napred gotovo sve svetske reprezentacije, našim igračima je pun stadion ’’ vezao noge’’… Pošto puna Marakana predstavlja ‘’kočnicu’’ za ‘’orlove’’, u mečevima koji slede bi možda trebalo da igramo u Ivanjici ili Lučanima, po mogućstvu pred praznim tribinama, kako bi ‘orlovi’ imali ambijent koji im odgovara.

FOTO: STARSPORT

2. Umor igrača

Iako su mnogi očekivali da će ih biti, izgovori poput ‘’dobro je poznato da nam ne odgovara ta ostrvska škola fudbala’’ i ‘’ teren je bio loš, pa nismo mogli da igramo našu igru’’, su ovoga puta izostali… Ipak, izjava selektora da nam je ovaj meč došao u nezgodno vreme, po završetku liga  i da su igrači umorni , dokazuje činjenicu da su Srbi “gospodari alibija“. Ispada da je fudbalerima Velsa ovaj meč došao u idealno vreme i da su Kolmanovi izabranici sveži i u punoj formi jer im je u toku prvenstvo Finske, Švedske i Norveške…

3. Ziheraški pristup

Protiv reprezentacije koja je došla po 0:0  i koja je forsirala taktiku ‘’u odbrani jako a u napadu šta nam Bog da’’, naš selektor se odlučio za isuviše defanzivnu taktiku sa dva zadnja vezna sa tendencijom da im se u toku igre pridruži i treći. Falio je samo Ljubomir Fejsa umesto Dušana Tadića  pa da možemo da kažemo da je ovo najdefanzivnija postavka reprezentacije Srbije u istoriji… Igrati sa sedam defanzivno orijentisanih igrača i sa samo jednim klasičnim napadačem protiv osakaćenog Velsa koji je parkirao autobus ispred gola Henesija i koji je u Beograd došao bez Bejla, predstavlja “fudbalski harikiri“.

 
FOTO: STARSPORT

4. Prekidi

I dok su korneri i slobodni udarci naše reprezentacije bili bezopasni poput Bugara na Bregalnici, svaki prekid Velšana je bio potencijalni gol u mreži Stojkovića. Od 10 kornera koje je izveo Milivojević, lopta gotovo nijednom nije ni ušla u 16 metara, što svakako predstavlja poražavajuću činjenicu. U odsustvu Bejla, jedini način da Vels postigne gol bio je prekid i skok igra u kojoj ostrvljani dominiraju, a prekid koji je bio koban po nas su im poklonili Stojković i Milivojević nesmotrenim i naivnim intervencijama. Ni jedan ni drugi neće nastupati u sledećem kolu kvalifikacija zbog parnih kartona, a navijači Srbije se nadaju da će njihovo mesto zauzeti neopravdano zapostavljeni “zlatni orlići“, Predrag Rajković i Sergej Milinković Savić.

5. Neizvesnost u grupi

‘Možda je i dobro što se u ovom trenutku nismo odlepili’, reči su kapitena Ivanovića posle koje je cela Srbija ostala u neverici…  Dakle možda je i bolje što nismo pobedili Vels i napravili džinovski korak ka Rusiji jer bitno je da grupa do poslednjeg kola bude neizvesna… Sa ovakvim mentalitetom i stavom nije ni čudo što u poslednjoj deceniji gotovo i ne postojimo da svetskoj fudbalskoj mapi.

FOTO: STARSPORT

Pripremio: Branko Puzović

0
0

12 Komentara

  1. Druze ti kao da nikad nisi igrao fudbal pa pises ovakve tekstove.Lose si protumacio i izjavu Baneta Ivanovica koji je rekao sve pozitivno o navijacima i armosferi samo je rekao da se nisu navikli i da se previse ocekivalo od njih.Odlicna utakmica tvrda takmicarska,oni se zatvorili a mi nismo na vreme skapirali da treba svim snagama da napadnemo

    0
    0
    Odgovori
  2. Svaka cast autoru,potpisujem sve od reci do reci. Igra nam je katastrofa kao i taktika a Vels bi nas sa Bejlom zgazio.

    Samo bih dodao i sesti razlog, Muslin ima pravo na trecu izmenu i ne koristi je a igraci mu jedva stoje na nogama. Uzas. Trebao je ubaciti Gacinovica ili Kataija, a Sergej sto ne poziva za to treba krivicno da odgovara!

    0
    0
    Odgovori
  3. Baš tako. Posebno me nervira ta defanzivna taktika koju forsitamo u zadnjih desetak godina. Znači, kada je ceo svet igrao defanzivno mi smo igrali napadački. Sada, kada svi igraju na gol više, mi se branimo. Užas.

    0
    0
    Odgovori
  4. ..prvi smo u grupi posle šest kola, ali vi jedete g…a kao da smo zadnji..ko nama da ugodi..ostavite ljude na miru zavidni i ljubomorni ljudi..

    0
    0
    Odgovori
  5. neke utakmice nezasluzuju komentar ova je jedna od ti dosta igraca nije dobilo prolaznu ocjenu trener Muslin nije ni nulu zasluzijo .

    0
    0
    Odgovori
  6. Najveci razlog je u mentalitetu i odnosu prema dresu Srbije.Modric i Rakitic igraju u najvece klubove na svijetu al ipak vise ginu za Hrvatsku nego za klub.Dok ovi nasi dostojno brane klupske boje a u Srbiju izigravaju zvijezde.Seljacki mentalitet.Druga stvar je namjerno sabotiranje sa menadzerskim pozivima.Nikad ne izadje 11 najboljih uvijek je neki padavicar tu svjesno se to radi.To je razlog i nista vise.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter