0
Košarka

NBA: Golden Stejt vlada NBA ligom! (VIDEO)

Objavljeno: 13.06.17 u 09:08

Košarkaši Golden Stejt Voriorsa savladali su Klivlend Kavalirse 129:120, i tako stigli do pete titule šampiona NBA lige.

Duel u Orakl areni bolje su otvorili gostujući košarkaši, ali uprkos dobroj igri nisu uspeli da povedu sa dvocifrenom razlikom. 

Sjajan je bio Lebron Džejms, od prvih 20 poena Kavalirsa postigao je 12, koliko i cela ekipa Voriorsa.

Ipak, do kraja četvrtine bilo je 30:30, a na odmor su Kavsi otišli sa 37:33.

Poslednji nalet Lebron i drugovi imali su u drugom minutu drugog dela, kada je „kralj“ pogodio za 41:33, i to je bilo to.

Pogodili su Vest, Igudala i Durant dve trojke, nadovezao se Kari sa pet poena, pa je serijom 15-0 domaći sastav napravio dobru „zalihu“, koju su bez većih problema sačuvali do kraja meča. Uspeo je Klivlend da priđe na pet poena minusa pred početak poslednje deonice, ali ne i da ugrozi domaći sastav.

Na kraju, 129:120, uz odličnog Kevina Duranta, koji je ubacio 39 poena, pa je i potvrdio ono što su svi očekivali, status MVP igrača finalne serije, a Kari je ubacio 34.

Sa druge strane, Džejms je ubacio 41 poen, ali nije uspeo da vrati svoju ekipu u igru, uz 26 poena Irvinga i 25 Džej Ar Smita.

(Youtube/Ximo Pierto)

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter