0
Košarka

DENIS RODMAN: Pokušavam da ‘otvorim vrata’

Objavljeno: 13.06.17 u 09:30

Bivši američki košarkaš Denis Rodman izjavio je danas da „samo pokušava da otvori vrata“ odlaskom u Severnu Koreju, što će biti prva njegova poseta toj zemlji od kada je Donald Tramp preuzeo dužnost predsednika SAD.

Noseći crnu majicu koja promoviše kripto valutu „PotKoin“ (PotCoin), uvedenu u cilju legalizovanja kanabisa, Rodman je stigao na aerodrom u Pekingu, odakle će otputovati u Pjongjang.

Upitan da li je razgovarao sa predsednikom SAD o svojoj poseti Severnoj Koreji, Rodman koji je u više navrata posetio tu azijsku zemlju, rekao je: „Pa, prilično sam siguran da je on veoma srećan zbog činjenice da sam ovde u pokušaju da postignem nešto u obostranu korist“.

Rodman je svaki put pompezno dočekan u Severnoj Koreji, ali je sada na udaru kritika jer odlazi u tu državu u jeku pojačanih tenzija izmedju Pjongjanga i Vašingtona zbog severnokorejskog programa nuklearnog oružja.

Prema rečima jednog visokog američkog zvaničnika iz Tokija Tomasa Šenona, Rodman će boraviti u privatnoj poseti Severnoj Koreji.

Znamo za njegovu posetu. Želimo mu dobro, ali smo izdali upozorenja za Amerikance da ne putuju u Severnu Koreju iz bezbednosnih razloga, rekao je novinarima predstavnik Stejt departmenta, Tomas Šenon.

Denis Rodman je 2014. godine organizovao gala košarkašku utakmicu u Severnoj Koreji kako bi obeležio rodjendan lidera te zemlje Kima Džong-Una, što neki smatraju kontroverznom inicijativom.

Rodman, poznat po ekscentričnosti i tetovažama, sprijateljio se s Kimom, koji je veliki obožavatelj košarke.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter