2
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: STARSPORT

DELIJE OVO MORI: Evo šta će se dogoditi ako Bolden bude izabran u prvoj rundi drafta…

Objavljeno: 13.06.17 u 19:00

Košarkaški klub Crvena zvezda doveo je prvo pojačanje ove sezone, reč je o mladom Australijancu Džoni Boldenu, krilu FMP-a koje je imalo sjajnu sezonu kako u ABA ligi, tako i u Superligi Srbije.

Delije su se obradovale dolasku fizički sjajno pripremljenog igrača. Ipak, na konferenciji za novinare pred finalne duele sa FMP-om u Superligi Srbije, trener crveno-belih Dejan Radonjić je pomalo zabrinuo pristalice kluba sa Malog Kalemegdana izjavom da se čeka NBA draft pa da se vidi hoće li se Bolden uopšte vraćati u Beograd i pored ugovora na dve godine koji ima sa klubom.

Bolden je skautiran prošlog leta i napravljen je takav dogovor da prvo dođe FMP sa klauzulom da narednog leta pređe u Crvenu zvezdu. Mi smo je sada aktivirali. Videćemo šta će da se dogodi, on je sada otišao u Ameriku, tamo ima radni deo, sada ćemo videti hoće li uopšte igrati za Crvenu zvezdu, videćemo – rekao je u nedelju Dejan Radonjić.

Naime, situacija je takva da ako Džona Bolden bude izabran u prvoj rundi drafta, onda od povratka u Beograd i debija u dresu Crvene zvezde nema ništa. U slučaju da ga ne izaberu u prvoj rundi, onda je povratak više nego izvestan.

Ipak, Delije ne moraju da brinu ako se Australijanac pokaže i odmah dobije ugovor od neke NBA ekipe. Zbog dvogodišnjeg ugovora koji je potpisao Džona Bolden sa Crvenom zvezdom, šampion Srbije i Jadrana bi dobio obeštećenje. Spekuliše se o sumi blizu 700 hiljada dolara, tačnije 675 hiljada ‘zelenih novčanica’…

0
0

2 Komentara

  1. Ja pročitao informaciju da ga želi Filadelfija i da čak nameravaju da ga uzmu u prvoj rundi drafta ali da žele da ga vrate u Zvezdu naredne 2 god da bi pratili njegov razvoj tako da može da bude izabran u prvoj rundi a da ipak zaigra za nas najbolji klub Crvenu Zvezdu

    0
    0
    Odgovori
    • Moras znat takodje da onog koga biraju u prvom krugu Drafta(prvih 30 pikova) imaju zagarantovan dvogodisnji ugovor,znaci automatskim izborom u prvoj rundi Drafta dobijas ugovor na 2 godine,tako da on nemoze zaigrati u Zvezdi ako bude prva runda drafta,moze ali onda taj klub nece ozbiljno racunati na tog igraca i gledat ce da ga trejduje nakon godine dana(tipa Bogdan Bogdanovic) ili cak mozda i u toku same veceri izbora.U NBA postoje pravila koja moraju da se postuju,svi…Bolden ce sigurno igrati jer nece biti prvi lrug drafta,na svim anketama on ke tu oko 42-43 Pika,moze da se tokom Workauta spusti 3-4 mozda 5 mjesta dole najvise,ali sanse da ode u prvi krug su ne vece od 5% jer je jaka konkurencija ove godine,dosta jaci draft nego prosli,ppgotovu Visokih igraca ima dosta,vidjet ce mo sta ce da bude na kraju.

      0
      0
      Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter