0
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

VEĆEG POJAČANJA OD OVOGA NEMA: Đukić je pričao sa Đurđevićem i Leonardom o ostanku zbog Lige šampiona

Objavljeno: 12.06.17 u 10:46

Crno-beli danas obavljaju prvi trening posle osvajanja dva pehara krajem protekle sezone.
Zvanično prvi dan na poslu ima i Miroslav Đukić koji se vratio u klup posle odlaska Marka Nikolića u Videoton.

PItanje koje se nameće svakom treneru po početku sezone jesu ambicije. One su u Humskoj vezane isključivo za igranje u evropskim takmičenjima. To je jedan od najboljih načina da se zaradi, a i podigne cena igračima koji utakmicama u Evropi pored toga dobijaju i na iskustvu.

– Ambicije su jasne, počinje vreme istine, teren. To mi sportisti najviše volimo, ostalo je sve priča. Imamo dobru ekipu, spremnu da ispuni sve ciljeve. Evropa je prvi cilj. Imamo veliku želju da napravimo dobre rezultate, da pokažemo da nismo ekipa samo za domaću upotrebu. Moramo svake godine da budemo bolji, jači, a evropska scena nam je za to potrebna, otpočeo je Đukić.

Među onima koji se danas nisu pojavili jeste Brazilac Leonardo. On će imati nekoliko dana više (maksimalno sedam) od svojih saigrača zbog toga što je kasno stigao u domovinu.

– Leonardo ima dozvolu kluba da se pojavi kasnije, čekamo ga u Sloveniji, svi ostali su sveži i orni za nove uspehe.
Do srede radimo ovde, posle idemo na Zlatibor osam dana, u planu su tamo dve utakmice, posle dolazimo ovde na dva dana i idemo za Sloveniju. Tamo ćemo se sastati sa Kopenhagenom i CSKA, ostala dva rivala ćemo tek potvrditi, nastavio je šef struke crno-belih.

Prva pozicija na kojoj se očekuju pojačanja a koju je pomenuo Đukić jeste štoper. Ipak, čini se da trener aktuelnog šampiona želi da šansu pruži igračima koje ima na raspolaganju pre nego se odluči na trošenje novca.

– Uskoro ćemo rešiti poziciju štopera, u ovom momentu Lazar Ćirkovic je ozbiljan kandidat, može da nam da mnogo više od dosadašnjeg učinka. Želimo da vidimo mlade momke, Partizan živi od pravljenja igrača, da i oni vide da imaju šansu da se dokažu. Obožavam da gurnem mlade igrače, otvoren sam kao knjiga i spreman da pomognem, poručio je Miroslav Đukić.

Segment koji je verovatno najzanimljiviji navijačima Partizana ali i celoj sportskoj javnosti jeste status dvojice najboljih u Humskoj. To su Uroš Đurđević i Leonardo koji su ukupno postigli 48 pogodaka u osvajanju Superlige, po 24. Postoji interesovanje klubova za ova dva igrača, ali će Partizan dati sve od sebe da ih ima makar tokom kvalifikacija za Ligu šampiona.

– Velike su šanse da ostanu Leonardo i Đurđević, pričao sam sa Đurđevićem, svesni su da je pred nama Liga šampiona i da nas čeka daleko viši nivo. Svesni smo i da ukoliko ne uđemo u Ligu šampiona imamo ekonomsku konstrukciju koju bismo morali da zatvorimo. Prezadovoljan sam timom, pokušaću da izvučem maksimum, ali ukoliko se ukaže neko pojačanje, iskoristićemo tu mogucnost.

Sa lica mesta: Stefan Smuđa.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter