10
Fudbal

FOTO: STARSPORT

HOTSPORT DIREKTNO: Musline, hoćeš li preuzeti odgovornost za sopstvenu grešku? (ANKETA)

Objavljeno: 12.06.17 u 10:00

Fudbalska reprezentacija Srbije mogla je sinoć da napravi veliki korak ka Mondijalu u Rusiji, ali pred 45 hiljada navijača nije uspela da slomi oslabljeni Vels i odigrala je samo 1:1.

‘Zmajevi’ su ‘ranjeni’ stigli u Beograd, bez pet standardnih igrača i mega zvezde Gereta Bejla. Narod u Srbiji i Republici Srpskoj je osetio idealan trenutak da se pomogne ‘orlovima’, pohrlio je na stadion ‘Rajko Mitić’,koji ne pamtimo puniji sem kad u Evropi igra Crvena zvezda, ali džaba. Opet nas je u ponor odvela nečija nerezonska odluka ili ‘tvrdoglavost’…

Srbiji remi protiv Velsa nije doneo skoro ništa, mada ruku na srce ostali smo na prvom mestu yahvaljujuí remiju Irske u Dablinu protiv Austrije, ali i činjenicom da nas do kraja kvalfikacija čekaju dva veoma teška gostovanja koja će i odlučiti o putniku u najveću zemlju sveta. Oduzeo nam je mnogo, jer bismo sa pobedama protiv Moldavije i Gruzije, uz remi recimo u Dablinu bili na korak od najveće fudbalske svetske smotre. Ovako, ostaje nam da drhtimo, zbog čega kada samo imali ‘zicer’ u rukama?

Vels je u Beograd došao bez svog vođe, svog kompasa, svog dirigenta – Gereta Bejla. Sa nadom da će protivnik da pogreši, a oni da se raduju. Tako je i bilo… Bezopasni gost do 33. minuta nije skoro ni zapretio našem golu, a onda je jedna lagana lopta napravila pravi haos. Umesto čisto ispucane lopte na tribine stadiona, došlo je do šanse za gol. Penala i pogotka Arona Remzija, po fudbalskim ‘nepisanim pravilima’, za šok, za tajac, za nevericu…

Krivac? Vladimir Stojković. Da li je? Nije. Krivac je selektor Slavoljub Muslin, koji posle meča nije smeo da je preuzme na sebe. Kako selektor? Zbog ‘loše procene’, da ne kažemo ‘tvrdoglavosti’.

Ne može Vladimir Stojković biti kriv što se nađe u startnih 11 protiv Velsa, iako poslednjih šest meseci u Notingem Forestu nije branio. Ne samo što nije branio, već nije  bio ni u konkurenciji za sastav, već je mečeve gledao sa tribina Siti Graunda. Ne zaboravljamo mi Stojketove odbrane protiv Brage u dresu Crvene zvezde, hvatanje žive lopte Antoniju Kasanu, odbrane zicera na golu Partizana u Ligi šampiona, penal Lukasu Podolskom u Južnoj Africi i mnoge parade u dresu Srbije, ali…

Startni reprezentativac može da bude samo igrač u formi, čovek koji ima utakmice u nogama. Vladimir Stojković ih nema, jer u Notingemu nije bio ni u planu trenera. Zbog toga je i došlo do panične odluke i rekacije pri izletanju posle kog je usledio penala i gol za Vels, a da ne pričamo da je iskusni čuvar mreže mogao da dobije i crveni karton, pa da posledice budu i mnogo teže. To nije greška iskusnog golmana, već selektora koji u dogovoru sa svojim pomoćnicima, po viđenom, nije doneo dobro odluku.

FOTO: STARSPORT

Da se razumemo, drugo je to da Srbija nema zamenu za Vladimira Stojkovića, ali na našu sreću je ima… Meč protiv Velsa sa klupe su gledala dva fenomenalna čuvara mreže. Jedan je najtalentovaniji golman planete, najbolji igrač izraelskog velikana Makabija Predrag Rajković, a drugi je najbolji golman danske lige Aleksandar Jovanović.

Ipak, izgleda da to nije dovoljno da dobiju svoju šansu. Da iskoriste dobru formu. Moraju da čekaju. Dokle? Videćemo. Jedno je jasno, dokle god  se budu donosile ovakve odluke, Rusija, Katar i SAD biće predaleko za fudbalsku reprezentaciju Srbije…

Da li je Slavoljub Muslin pogrešio u izboru golmana za meč sa Velsom?

Pogledaj rezultate

Loading ... Loading ...

 

0
0

10 Komentara

  1. Rajkovic najtalentovaniji golman planete, cekaj bre, jel se ne zezate, pa decko nije ni najtalentovaniji Srpski golman pored M. Savica i malog Nikolica 98.god iz Bazela

    Ovo sa Stojkovicem je hit, mislim da je ovo 15. put da krece prica kako mozda treba dati sansu drugog golmanu i svaki put vam se dokaze da ne treba.

    Cekaj ne secate se kako je Rajkovic ocajno branio protiv Irske, imao je i Muslin tad fiks ideju da skine Stojketa sa gola.

    Brkic, Jorgacevic, Isailovic, Rajkovic, zar vam nije bilo divoljno da skapirate da ga ne treba menjati, covek je verovatno i najkonstantniji igrac reprezentacije godinama unazad.

    0
    0
    Odgovori
  2. Problem su menadzeri koji debelo placaju da njihovi igraci igraju vazne utakmice u dresu reprezentacije, Muslin je procenio da ce Vels da presisa bez Bejla sa barem 3 komada i rekao sebi sto da ne, pare u dzep od menadzera koji ce U OVOM PRELAZNOM roku naci lako drugi klub za ovog pajsera ukoliko je reprezentativac zemlje koja je prva u grupi, da je mustafa nasao klub i resio svoj i menadzerov problem ne bi ga ni zvao, garant, ali ovako pare su pare, takav nam je fudbal, pa ne moze kod nas posten covek da vodi reprezentaciju, nikad bilo niti ce dok je ista bagra u vrhu, sjasu kurta da uzjase murta, i sam je rekao Tole „posle mene ja“ , i nije samo golman problem, ima tu jos igraca sa ili bez minutaze u klubovima dok oni koji igraju sjajno u svojim klubovima nisu ni pozvani, Ljajic, Milinkovic-Savic, Basta (ujedno odlicno resenje umesto Rukavine koji je poslednja 2 meca ubedljivo najgori, bez prodora, bez opotrebljivih centarsuteva, bez tacnih dodavanja, a i ne igra u klubu) pa i Obradovic moze da posluzi tu i ima utakmice u nogama, Tosic Karleusa igra standardno, voleli ga ili ne on ima utakmice i u formi je za razliku od deda Baneta kome je zbog SPOROSTI vreme da kaze „cao“ a mi njemu HVALA CARE! Prijovi solidan, za prvi nastup od 20 minuta dovoljna i ta asistencija, smekerska, podseca na Ibrakadabru, makar fizicki..ima taj neki smek i sa loptom, ono dodavanje bas u Zlatkovom stilu, bice korisniji vise od Mitrovica koji je rezerva rezerve u drugoligaskom klubu, Filip Kostic, igracina, ali u klubu, kod nas nema ga da opepeli, dal mu selektor da pogresne zadatke (ili mu je zamisao da ne igra) ili ovog zabole ne znam, ali znam i vidim da to nije isti igrac u klubu i u repki, pa onda izvoli na klubu imamo mi tu Ljajica koji moze da te zameni..SavicMilinko nije u planu jer „nema gde da igra’, pa ne znam, cini mi se da igra isto gde i Luka, ovom niko nije rekao da se fudbaler ne vuce za dres u situaciji kada ne moze nista da ucini..ili je Luka procenio da ovaj ima odraz duplo veci od Dzordana pa je mogao da dohvati onu loptu..Vels place za igacima kao sto su ovi nasi koji nisu ni pozvani kod nas a mi zovemo one van forme, da se bore za naciju, za nas…pa bore se..ali ima boljih, ali dobro..mi smo poznata zemlja puna strucnjaka, eto i mi koji pisemo se razumemo u selektorski posao a kamoli Muslin, ko sam ja da njemu kazem sta treba a sta ne…on valjda zna bolje, eto vidi se da je znao da ako zatvore Tadica mi nemamo igru i preuzeo je sve da neko drugi vodi igru..ili cekaj, NIJE?! NARAVNO da nije, stavili Tadica u dzep i mrak, gle cuda nema ko da povuce napad, da asistira, da doda..ko se tome nadao, onaj glupi Vels se setio toga, mora da im neko rekao…ili je Muslin milseo da su ovi svi do jednog retardirani ribari i nista vise…u ostalom prvi smo u grupi…za sada.. ali uglavnom ovo sto imamo = LOSERS!!!

    0
    0
    Odgovori
  3. a svi greše pa kasiljas je golmanska klasa nojer itd pa pogreše kad je skinuo zicer jedan na jedan ramziju onda je valjao.nema nama ko igrati narode menadžeri nam sastavljaju reprezentaciju.muslin je samo marioneta.jest da rajko mora braniti pa i bane treba da ode i dosta njih.

    0
    0
    Odgovori
  4. Ne znam zasto samo osudjujete Stojkovica? Pa oni su dolazili tako lako do naseg gola da je u jednom momentu to postalo i smesno a mi smo se patili da dodjemo do njihovog porilicno. Kolarov se netrudi,Gudelj je imao cetri kontakta sa loptom a tri je npuco u tribine,korner nismo izveli ni jedan kako treba. Problem nase reprezentacije je to sto pojedini igraci dodju kao da ih je neko naterao da igraju sto je velika sramota i postenije je da kazu da nece da igaju nego da se vuku po terenu. I tu Muslin nemoze nista.

    0
    0
    Odgovori
  5. Ni do sad nismo igrali ništa,igrao je samo TADIĆ,asistirao i pogađao.Čim on zakaže ili ga bolje čuvaju,nema ko da igra!Rukavina,Jagoš Vuković,Stojković nema šta da traže u reprezentaciji,čak I Ivanović i Kolarov.Jebo tim bez pravog plejmejkera,kreatora igre,prave DESETKE!Tadić to nije jer više igra po krilu,mi takvog nemamo!

    0
    0
    Odgovori
  6. Jedna utakmica ne znaci nista ako odigramo ostale na vrhunskom nivou.Ali sta se desava sa reprezentaciom kada krene lose svi su krivi. Selektor je kriv golman je kriv igraci su krivi. Prvo bi trebali da se zapitamo gde nam je klupski fudbal zasto tesko prolaze evropu,Izbaciju ih neki nepoznati klubovi.A sa druge strane kada pogledamo nasu reprezntaciju nije se nista promenila ostale reperzentacije su napredovale a mi smo stajali u mesto. Poslednji put na sveckom prvenstvu smo bili 2010 a na evropskom smo bili 2004. Ja stvarno neznam zasto zlatni momci sa novog zelenda nisu usli odmah u prvi tim da se napravi zdrava reperzentacija. Zrtvovali bi 1 prvenstvo ali na drugo bi se sigurno plasirali tim se stvara godinama a ne stvara se preko noci da bi se stvrio tim trebaju godine. Ali mladi igraci bi to odradili na najbolji nacin.

    0
    0
    Odgovori
  7. U pravu je hotsport i komentar,samo bi komentar trebao i za ivanovica i kolarova i da se vise oproste od a selekcije,oni nisu vise za nista,pa mize i rukavina i vukovic da im se doda. Ako to muslin nevidi,onda nije za selektora,jer je senilan

    0
    0
    Odgovori
  8. Muslin je trener koji rijetko mijenja kombinaciju ako ne mora, ali dobro još imamo šanse. Na svu sreću, Rajkec će imati mogućnost da se dokaže u septembru.
    Osjeti se nesigurnost Stojketa u odnosu na period kad je redovno Branio.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter