0
Evrokupovi

FOTO: YOUTUBE PRINTSCREEN

VREMEPLOV: Kako je pre sedam godina Busufa poslao loptu preko prečke i Partizan u Ligu šampiona (VIDEO)

Objavljeno: 11.06.17 u 00:02

Scena koja će ostati duboko urezana u pamćenje navijačima crno-belih, ali i Marokancu.
Nakon usporenog snimka se moglo zaključiti da je za sve bio kriv jedan busen na stadionu u Belgiji.

Posle 2:2 iz Beograda, crno-beli su stigli u Brisel i krenuli izvrsno. Kleo je pogodio u 15. minutu, pa onda i na otvaranju drugog poluvremena i Anderlehtu je za plasman u Ligu šampiona bilo potrebno da postigne tri gola. Već u 64. minutu je povratak nagovestio Romelu Lukaku, a potom je i izjednačenje doneo Žile.

Odigrano je još 20 minuta do kraja utakmice, a potom i pola sata u produžecima, ali su mreže mirovale i došlo je vreme za izvođenje penala.

Veliko samopouzdanje Anderlehtu je ubrizgao golman Proto odbranivši drugi penal u seriji i to najiskusnijem u timu, Mladenu Krstajiću, iako je pre toga belgijski tim promašio jedini šut sa bele tačke u seriji. A promašili su i drugi Belgijanci, i to Bilja, koji je prebacio prečku i najavio nešto što se desilo kroz nekoliko minuta.

Raća Petrović je bio strelac za drugi gol i prednost od 2:0 crno-belih, ali je potom domaćin vezao dva pogotka, dok su crno-beli jednom bili neprecizni i rezultat u penalima je bio 2:2. Vojislav Stanković je uspeo da savlada Prota za 3:2, a onda je usledio odlučujući udarac.

Busufa je postavio loptu, uzeo zalet, ali gađao daleko iznad prečke. Radiša Ilić jeste pogodio stranu u koju je nameravao da uputi udarac Marokanac, ali teško da bi uspeo da odbrani da je šut išao u mesto gde su se spajale prečka i stativa. Tako je, posle čuvenog Njukasla dobijen i Brisel kao mesto koje će Grobari večno pamtiti.


(Izvor: YouTube/zoranstojanovic)

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter