0
Auto Moto

VN KANADE: Pol pozicija za Luisa Hamiltona

Objavljeno: 10.06.17 u 22:29

Vozač Mercedesa Luis Hamilton bio je najbrži u večerašnjim kvalifikacijama za trku Formule 1 za Veliku nagradu Kanade u Montrealu, i izjednačio se s legendarnim Ajrtonom Senom po broju pol pozicija, 65.

Hamilton je prevezao krug za 1:11,459 minuta i bio je za 0,330 sekundi brži od vozača Ferarija Sebastijana Fetela.

Treći je bio vozač Mercedesa Valteri Botas sa 1:12,177, a četvrti Kimi Raikonen iz Ferarija rezultatom 1:12,252. Iza njih bio je dvojac Red Bula, Maks Verstapen i Danijel Rikardo.

Trostruki svetski prvak Hamilton pobedio je pet puta u devet trka u Montrealu.

Posle kvalifikacija on je od porodice Ajrtona Sene dobio jednu od kaciga pokojnog asa.

– Tresem se. Znam da je Ajrton mnogima bio najomiljeniji vozač, kao što je bio meni. Inspirisao me je da budem ovde i ovo je velika čast, rekao je Hamilton.

Hamilton sada ima samo tri pol pozicije manje od rekordera Mihela Šumahera.

– Veoma sam srećan. Montreal je bio dobar prema meni svih ovih godina. Ovo je bila tesna bitka sa Ferarijima, koji su brzi tokom cele godine. Želeo sam dobar krug, i uspeo sam. To je bio seksi krug, sjajan krug. Ne mogu da verujem da je ispao toliko dobro. Ekipa je obavila dobar posao, izvukli smo pouke iz prošle trke i zaista joj sve dugujem, naveo je Hamilton.

Četvorostuki svetski prvak Fetel rekao je da veruje da može da pobedi u Kanadi.

– Mislim da imamo brzinu za pobedu. Nisam zadovoljan poslednjim krugom, ali ovo su bile dobre kvalifikacije, naveo je Fetel.

Trka za Veliku nagradu Kanade vozi se u nedelju od 20 časova u Montrealu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter