0
Košarka

FOTO: nba.com

NBA: Padali rekordi, pali i Voriorsi, Klivlend sprečio ‘metlu’ (VIDEO)

Objavljeno: 10.06.17 u 08:58

Mnogi su verovali da će Golden Stejt, nakon impresivne prve tri utakmice, u četvrtoj lagano završiti finalnu seriju protiv Klivlenda, ali su Kavalirsi pokazali da nisu bez razloga stigli do borbe za titulu – Klivlend – Golden Stejt 137:116.

Susret je obeležio veliki broj rekorda, a možda i najvažniji je onaj koji je zabeležio Lebron Džejms.

„Kralj“ je postigao 31 poen, uz deset skokova i 11 asistencija, čime je stigao do ukupno devetog tripl-dabla u finalnim serijama, pa je pretekao Medžika Džonsona, koji je imao jedan manje.

Pored Džejmsa, odličan je bio Kevin Lav, ujedno i najzaslužniji za novi rekord – Klivlend je ubacio 24 trojke, od čega Lav šest.

Što se toka meča tiče, praktično od samog početka Kavsi su vodili, prednost od 11:5 ubrzo je povećana na 15 porena. Uspeli su gosti da se vrate, ali ne i da priprete Klivlendu, koji je sa 49 poena u prvoj četvrtini, pogađate – oborio novi rekord, a isto su učinili i na kraju poluvremena, sa 86 poena, što je, uz 68 poena tima iz Ouklanda bilo više od 150 poena za poluvreme – još jedan rekord.

Do kraja susreta je Klivlend kontrolisao situaciju na terenu, i sve nalete odbijao pre svega zahvaljujući Kajriju Irvingu, koji je „presekao“ seriju „ratnika“ u poslednjoj četvrtini od 7:0, i tako trasirao put ka pobedi.

Što se tiče strelaca kod Golden Stejta, Durant je ubacio 35, ali ga Kari sa 14 i Tompson sa 13 nisu pratili.

(Youtube/Ximo Pierto)

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter