0
Evropske lige

TRENERSKA VRTEŠKA U EVROPI: Bajer Leverkuzen i Hal siti imaju nove trenere

Objavljeno: 09.06.17 u 18:47

Nemački fudbalski klub Bajer iz Leverkuzena imenovao je danas Hejka Herliha za novog trenera.

Herlih je potpisao dvogodišnji ugovor, a došao je iz Jan Regensburga, koga je iz četvrte predvodio do druge lige.

– Zahvalan sam upravi kluba na poverenju. Uradiću sve što mogu da to opravdam – rekao je 45-godišnji Herlih.

On je zamenio Tajfuna Korkuta, sa kojim uprava kluba nije produžila ugovor posle razočaravajuće sezone u kojoj ekipa nije uspela da se izbori za Evropu i strahovala je za opstanak skoro do kraja šampionata. Korkut je u martu preuzeo ekipu od Rodžera Šmita.

Herlih je pre Jana trenirao Bohum i Unterhašing. On je kao igrač počeo karijeru u Leverkuzenu 1989. godine, a zatim je igrao za Borusiju Menhengladbah i Borusiju Dortmund, sa kojom je osvojio dve šampionske titule i Ligu šampiona. Osvojio je i dva Kupa, 1993. sa Bajerom, a dve godine kasnije sa Menhengaldbahom.

– On forsira atraktivan, agresivan i aktivan način igre, a takav stil je blizu našim očekivanjima. Siguran sam da će naš tim, koji ćemo sada da promenimo zajedno sa Hejkom, moći da igra važnu i dobru ulogu sledeće sezone – rekao je sportski direktor Bajera Rudi Feler.

Ruski trener Leonid Slucki imenovan je danas za trenera engleskog fudbalskog drugoligaša Hal sitija.

Sluckom je to prvi posao od decembra, otkako je posle sedam godina otišao iz CSKA iz Moskve. On je za to vreme osvojio tri šampionske titule u Rusiji, a 2016. godine predvodio je reprezentaciju Rusije na Evropskom prvenstvu.

On nikada nije trenirao klub van Rusije, a preuzeo je Hal koji je prošlog meseca iz Premijer lige ispao u Čempionšip.

– Radujem se izazovu da vratim klub u Premijer ligu – rekao je 46-godišnji Slucki, koji će sledeće nedelje doći u Englesku.

Uprava Hala saopštila je da su planovi za narednu sezonu ‘uveliko u toku’. Otkako je izgubio posao u Rusiji prošle godine, Slucki je u Velikoj Britaniji učio engleski jezik.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter