12
Košarka

FOTO: STARSPORT

SENZACIJA U ŽELEZNIKU: Partizan bez finala, podvig FMP-a vredan borbe za titulu!

Objavljeno: 09.06.17 u 23:00

Košarkaši FMP Železnika savladali su Partizan rezultatom 78:68, i plasirali se u finale košarkaške Superlige.

Prva tri minuta donela su veoma „sporu“ košarku, pa je u prva tri minuta bilo viđeno samo šest poena. FMP je vodio sa 4:2, čemu je u dobroj meri kumovalo loše raspoloženje crno-belih, pošto su Marinković i Birčević promašivali, dok je Ratkovica dva puta izgubio loptu.

Mada, ni FMP nije blistao, Čović je promašio dve trojke, ali je uzvratio asistencijama za Boldena i Apića, i u osmom minutu je bilo 14:9.

Do najveće prednosti u prvom periodu FMP od plus sedam je stigao prvo zahvaljujući nesportskom faulu Majstorovića nad Radanovim, a potom i trojkom Boldena, ali je Veličković sedam sekundi pre kraja sa linije za slobodna bacanja smanjio na pet poena zaostatka.

Kada se očekivalo da će crno-beli dodati gas, FMP je zaigrao još bolje, angažovanije i energičnije, dok se Partizan sve više mučio.

Možda i prelomi trenutak dogodio se u 14. minutu, kada je Čović uputio alej-up ka Boldenu za 26:20, nakon čega je prednost domaćeg tima praktično bila na stabilnih sedam poena, da bi porasla na 43:33 u samoj završnici, pogotkom Davidovca sa linije za slobodna bacanja.

Treći period bolje su otvorili košarkaši Partizana, ali ni bolja igra nije donela rezultat, pošto je rezultat te bolje igre bila samo trojka Andrića, na šta je usledio odgovor Čovića istom merom.

Iako je Davidovac postigao koš uz faul za 49:36, Filip Čović je četvrtim faulom napravio problem za svoj tim, a na povredu se ubrzo požalio Marko Ljubičić, drugi plejmejker.

No, odsustvo Čovića je dobro nadomestio Radanov, povećao je na 15 poena prednosti, a tu prednost su, ako izuzmemo povremene nalete inspiracije, poput lepog koša Hečera, održavali Lazarević, Davidovac, Radovanović, Apić… 

Smanjili su do kraja poslednjeg perioda Hečer soloprodorima i Birčević trojkom na 64:53.

Početak poslednjeg perioda ponovo je doneo prazan hod FMP-a, ali nije uspeo gostujući tim da kazni samo tri poena Boldena. Iako je FMP potom ostao bez Filipa Čovića, koji je na šest i po minuta pre kraja zaradio petu ličnu grešku, nisu uspevali crno-beli da se vrate u igru.

Na 3:50 do kraja meča FMP je imao devet poena prednosti nakon koša Hečera, a Partizan je u igru definitivno vratio Ratkovica, kada je nakon lošeg pasa Davidovca položio za prilazak na minus od sedam poena.

Lazarević je potom izvukao peti faul Andrića, pogodio jedno od dva slobodna bacanja i vratio FMP na osam razlike. 

U sledećem napadu dug posed Partizana pokušao je da košem reši Veličković, ali je promašio osmi put na meču, a Bolden je u sledećem napadu povećao na devet poena razlike.

Nadu Partizanu vratio je Hečer trojkom, ali je već u sledećem napadu Davidovac vratio razliku na osam poena, potom je Hečer promašio šut za tri poena, a Radanov sa slobodnih bacanja doveo FMP do dvocifrene razlike.

Šansa Partizana da može do čuda otišla je sa još jednom „prodatom“ loptom, i to nakon tajm-auta Džikića.

Na kraju, Davidovac sa 19, Bolden sa 16 i Lazarević sa 10 bili su najbolji u ekipi FMP-a, dok je kod Partizana samo Hečer bio na visini zadatka sa 18 poena.

 [stextbox id=“hotsport_text_box“]

FMP – Partizan 78:68 (22:17, 21:16, 21:20, 14:15)

FMP: Radanov 9, Čović 9, Davidovac 19, Apić 7, Lazarević 10, Bursać 3, Šešlija 3, Kutlešić, Ljubičić, Radovanović 2, Ostin, Bolden 16.

Partizan: Ratkovica 9, Vrabac 8, Jovanović, Marinković 2, Veličković 7, Majstorović 2, Birčević 8, Koprivica, Andrić 10, Hečer 18, Pot 2, Luković 2.

[/stextbox]

0
0

12 Komentara

  1. kakva senzacija … ???? plan i program covica (kosarkasa u pokusaju u kosarkaskoj INSTITUCIJI kk partizanu) plan koji traje vec 5 godina … uz pomoc brace vucic je na delu … ALI … OSTVARITI SE DO KRAJA … NIKAD NECE !!! sve ima svoj kra,j pa i taj pakleni plan … koji ce uci u istorijsku BRUKU i SRAMOTU srpskog sporta-kosarke … da bi kosarkasku INSTITUCIJU kk partizan ponizili … i rezultatski po uspesnosti dostigli i prestigli … na do sada NEzapamcenu SRAMNU kampanju koja se vodi i vodila … protiv kosarkaske INSTITUCIJE kk partizana i DULETA VUJOSEVICA, tvorca tog i takvog partizana …TO VAM NIKAD NECE USPETI … jer ste vestacka tvorevina (2 u 1) dva u jedan … (sa dva privatna kluba koji placa narod-drzava) … uz sve MANIPULACIJE, LAZI, PREVARE … doci ce vreme kada ce neko svu ovu farsu-prevaru i sve razloge … oko FMP-a-kkcz razotkriti i javnost sa ISTINOM upoznati … ISTINOM O INTERESIMA – RAZLOZIMA … PROFITERA U OVOM I OVAKVOM PLANU COVICA … a kk partizan ce za covica (kosarkasa u pokusaju) ostati za sva vremena-vecito nocna mora, na samo pominjanje imena DULETA VUJOSEVICA.

    0
    0
    Odgovori
  2. Nesreće se raduju ….

    Košarka ugasena ko i svi sportovi

    Čović je sport srbistana

    Jedini vrhunski svetski rezultat su pravili crno beli u svim sportovima.

    Novinari ne smeju da rade svoj posao.

    Program kosarka fmp1,2 je uspeo nema klubova.

    0
    0
    Odgovori
  3. – 46 TO SE NE ZABORAVLJA.E PACENICI PARTIZAN JE TAKO VELIKI DA VI ISPADATE SMESNI CAK I DANAS KADA JE U NAJTEZEM TRENUTKU.IMATE 20 PUTA VECI BUDJET I OPET SMO VAS POBEDJIVALI.UMESTO DA SLAVITE TE VASE USPEHE KOJI CE SE BRZO ZAUVEK ZAVRSITI VI DOLAZITE NA PARTIZANOVE VESTI I TIME POKAZUJETE KOLIKO STE ISKOMPLEKSIRANI.
    GODINE TORTURE SU OSTAVILE POISLEDICE.SAMO SLEDECI PUT BICE BI DUZE I JACE.

    0
    0
    Odgovori
    • Opusti se malo Nemanja, nije dobro za zdravlje!!! Piše se BUDŽET a ne BUDJET!!! Došlo je na naplatu Bokijevo stezanje mišića po areni!!!

      0
      0
      Odgovori
    • BUDJET? Idi opismeni se, zumbule glodarski. Nisam dalje citao tvoje prenemaganje, ko zna sta si sve izgresio, partizai…

      0
      0
      Odgovori
  4. I bio jednom jedan partizančić koji je bio mezimac vlasti i radio šta je hteo, a sad je vreme da se fuzionišu sa dinamikom i da se spusti na zemlju i počne da se divi jednom Fmp-u a o Zvezdi i sa poštovanjem i mora da se klanja našem najvećem evroligašu!!!!!!!!

    0
    0
    Odgovori
    • Vi ste nista.Ugasili smo zvezdu ugasicemo i mutanta.Vratice se Partizan velikan a tvoja mala zvezda nece nikad jer ne postoji.
      Pa i u fudbalu ste kao nesto osvajali pa se sve vratilo na pravo mesto.Mi smo sampioni Evrope u kosarci jedini iz Srbije.
      Sramota sta se radi sa institucijom ali promenice se i to.

      0
      0
      Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter