0
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

VLADAN MILOJEVIĆ: Možda delujem samouvereno, ali strah ne treba da postoji!

Objavljeno: 09.06.17 u 12:36

Osim Zvezdana Terzića, na konferenciji za novinre povodom početka priprema Crvene zvezde sa novinarima je razgovarao i Vladan Milojević.

Milojević je u klub stigao kao naslednik Miodraga Božovića, i to nakon što Crvena zvezda nije uspela da osvoji nijedan trofej. Svestan je da neće biti lako:

Svaki put je izazov, ali nadam se najboljem. Sigurno je da ima dosta mladih igrača, moj zadatak je da ih upoznam i analiziram. Radićemo vredno i naporno, potrebna nam je pozitivna energija, rekao je Milojević na početku.

Mnoge zanima da li će Zvezda u narednu sezonu ući jača za neka nova imena:

– Analiziraćiu sta nam je potrebno od pojačanja. Biće dolazaka, ali pre svega želim da vidim sa čime raspolažemo.

Određeni igrači su dobili nekoliko dana odmora pred pripreme.

Nije bila neka velika pauza od završetka prvenstva do sad, i svi oni su u nekom trenažnom procesu, neće imati problem sa fizičkom pripremom. Očekujem ih tokom nedelje, sigurno. Postoji već slika o njima, a imaću ovako vremena da proverim i druge igrače.

Što se tiče pripremnih mečeva…

– Igraćemo sigurno dve, jednu već prve nedelje, drugu pred povratak.

O igračkom kadru…

Ne mogu sad ništa da kažem, tek bi trebalo da vidim krajem prve nedelje. Ali, popunjavaćemo igračima iz naše škole. Prioritet mi je da ja vidim jasnu sliku, da znam čime raspolažem, pa ćemo videti šta ćemo dalje i kako ćemo reagovati.

Mnoge zanima i status Nenada Milijaša:

On ima ugovor, i ima obavezu da se pojavi. Svi koji imaju ugovor dužni su da budu tu. Zna se ko je i šta je Nenad. Za sad je tu, ali nikad se ne zna. Svaki dan je nova situacija, tako da… Za trenera to nije zanimljivo, ali takvo je tržište, i sve to diktira dešavanja.

O mentalnom stanju ekipe…

Ako verujete u ono što radite, zašto bi postojao strah? Voleo bih da prenesem pozitivnu energiju. Mislim da je to sve motiv, i mislim da strah ne bi trebalo ni da postoji. Kad radiš, nemaš čega da se plašiš. Fudbal je igra u kojoj imate protivnika, ali baza je da na meč ulazite bez straha, jer će vas on sputavati. Možda sam prviše samouveren, ali verujem u rad. Morate da verujete u komunikaciju, pozitivnu energiju…

O obećanjima…

Od mene nikada nećete to čuti. Zvezda, naravno, ima najviši cilj, ali polako. Prvo želimo da skočimo, pa da kažemo „Hop“.

Što se saradnika tiče:

Tu je moj dugogodišnji saradnik Vlada Janković, biće i talentovani Nikola Leposavić, Milan Kosanović je tu već, to znate… Što se Maksimovića tiče, on ima trag u Zvezdi, ali potrebno je da pričamo o nekim tehničkim stvarima. Pokušaćemo svakako da damo maksimum.

Za kraj je prokomentarisao i protekli sezonu…

Mislim da se preteruje i da nije bilo baš toliko loše, ali pre svakog zaključka želim da imam vremena da sve to analiziram, da radim na tome da upoznam ove igrače, njihove prednosti. Nisam gledao mnogo utakmica prošle godine, tako da ih sad upoznajem. Tražim igrače lidere, želim one od kojih mladi mogu da nauče nešto. Ipak, potrebno je da i na terenu postoji neko od koga će mladi učiti. Što se taktike tiče, prvo da vidimo profil igrača, pa ćemo da vidimo, u zavisnosti od utakmice, protivnika, pristupati njoj.

Sa lica mesta, Mirko Marković

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter